Αργολίδα: Έριξε την πετονιά στη θάλασσα και η απίθανη συνέχεια τον έκανε διάσημο στο διαδίκτυο [vid]

Είναι η στιγμή που ο ψαράς ρίχνει την πετονιά του στη θάλασσα, μπροστά στον φίλο του. Τα όσα ακολουθούν θα του μείνουν αξέχαστα…

Ένα απίστευτο συμβάν διαδραματίστηκε στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αργολίδα όταν ένας ψαράς κατάφερε να πιάσει με πετονιά ένα τεράστιο ψάρι. Ο ψαράς βρισκόταν κοντά στην ακτή με τη βάρκα του για να ψαρέψει με συρτοκαθετή ή κοντοφύλακα (έτσι λέγεται η μέθοδος ψαρέματος με πετονιά) και ξαφνικά αντιλαμβάνεται ότι στην πετονιά του αγκιστρώθηκε ένα σκυλόψαρο.

Με την βοήθεια άλλων ψαράδων, καθώς το ψάρι ήταν μεγάλο σε μέγεθος κατάφερε να το τραβήξει. Μετά από πολύ σκέψη ο ψαράς αποφάσισε να το αφήσει ελέυθερο, με το σχετικό βίντεο να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Οι χρήστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία συγχαίρουν τον ψαρά για την τελική του απόφαση…

Απελευθέρωσε φαλαινοδέλφινο στα Χανιά

Για την συγκλονιστική εμπειρία της απελευθέρωσης του φαλαινοδέλφινου στα ανοιχτά των Αντικυθήρων, μίλησε ο ιδιοκτήτης του αλιευτικού από την Κίσσαμο, Μιχάλης Γοναλάκης. «Είχαμε βγει στα ανοιχτά για να ψαρέψουμε τον κίτρινο τόνο που επιτρέπεται αυτήν την εποχή. Ξαφνικά, βλέπουμε από μακριά αυτό το σπάνιο κήτος Όταν φτάσαμε κοντά, μας πλησίασε μόνο του. Είχε πιαστεί στο παραγάδι κι όχι σε δίχτυα όπως γράφτηκε στην αρχή.
Η ούρα του είχε πάρα πολλές στροφές από πετονιά» μας λέει. Είναι εντυπωσιασμένος από την ευφυΐα του σπάνιου αυτού είδους. «Μόλις ξεκινήσαμε να το ελευθερώνουμε, μόνο του, έβγαλε την ουρά του σχεδόν έξω απ’ το νερό. Σα να ήθελε να μας βοηθήσει. Είχε κανονικά μάτια όπως των ανθρώπων. Και μας κοιτούσε όση ώρα το λύναμε» λέει.

Ο ίδιος, με τους δύο βοηθούς του κατάφεραν τελικά να απεγκλωβίσουν το φαλαινοδέλφινο, αρκετή ώρα μετά. «Και μόλις το ελευθερώνουμε, κάνει ένα κύκλο γύρο από το σκάφος κι έβγαζε λίγο – λίγο έξω την ουρά του και μετά βουτούσε ξανά. Για να μας ευχαριστήσει. Και μετά για μία ώρα μας ακολουθούσε. Εν κινήσει εμείς, όχι σταματημένοι. Και μας ακολουθούσε από τα Αντικύθηρα ώσπου λίγο πριν μπούμε στον κόλπο της Κισσάμου, το χάσαμε» αφηγείται.

Πηγή: zarpanews.gr

Αναδημοσίευση με άδεια από το newsit.gr