Έγινε ο εθελοντικός καθαρισμός της Γέφυρας και της παραλίας [εικόνες – video] [upd]


Φόρεσαν τα γάντια, πήραν τις σακούλες στο χέρι και ξεκίνησαν να καθαρίζουν την γέφυρα Δεβοσέτου, αλλά και την περιοχή μέχρι το λιμεναρχείο, στο Αργοστόλι, από πάσης φύσεως σκουπίδια ανθρώπων και ζώων.


Ο λόγος για τα μέλη του Συλλόγου Ζωόφιλων Κεφαλονιάς «Ντορίς» αλλά και τους  μαθητές του 2ου Λυκείου Αργοστολίου που συμμετείχαν στην συγκεκριμένη εθελοντική δράση, το μεσημέρι της Κυριακής.

«Μπορούμε να αγαπάμε τα ζώα αλλά και ταυτόχρονα να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή», είπε η πρόεδρος του συλλόγου «Ντορίς», Μαρία Μαρίνα Μασάδο, ζητώντας από τους φιλόζωους και όσους φροντίζουν ζώα, αυτό να μην γίνεται εις βάρος των άλλων συμπολιτών μας. Θα πρέπει κάθε ένας από εμάς που φροντίζει κάποιο ζώο, όταν το βγάζει βόλτα, να είναι εφοδιασμένος με τις κατάλληλες σακούλες και να μαζεύει τα περιττώματά του.

Στο σύλλογο «Ντορίς» αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 250 μέλη, κάτι που τον κατατάσσει σε έναν από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα των δράσεων που διοργανώνει αλλά και της δουλειάς που γίνεται στους χώρους του συλλόγου είναι ορατά και στην ίδια την πόλη. Το Αργοστόλι έχει αυτή τη στιγμή ένα από τα πιο ενεργά προγράμματα φροντίδας των αδέσποτων. Τα περισσότερα από αυτά μεταφέρονται στους χώρους του συλλόγου, όπου εκεί τα φροντίζουν τα μέλη τους, μέχρι κάποιος πολίτης να ενδιαφερθεί και να το αναλάβει. Στους χώρους που βρίσκονται στην ΒΙΠΕ Αργοστολίου φιλοξενούνται περίπου 350 σκυλιά και 80 γάτες.

Ένα μεγάλο δίκτυο από εθελοντές προσφέρει πότε τροφές, πότε εξοπλισμό και πότε προσωπική εργασία προκειμένου τα ζώα να έχουν τις συνθήκες διαβίωσης που τους αξίζουν.

Ακόμη και τα ζώα που κυκλοφορούν αδέσποτα στους δρόμους του Αργοστολίου, οι εθελοντές του «Ντορίς» φροντίζουν να είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και εφοδιασμένα με ειδικό τσιπ. Πρόκειται για ζώα που, όπως μας εξήγησε η ιδρύτρια του συλλόγου, τα φροντίζουν και οι κάτοικοι της πόλης.

Η συνεργασία Ντορίς και 2ου Λυκείου Αργοστολίου

Όπως μας είπε ο διευθυντής του 2ου Λυκείου Αργοστολίου, Γιάννης Κοσμάτος, η συνεργασία με τον σύλλογο Ντορίς έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και ήδη τα παιδιά έχουν συμμετάσχει και σε άλλες δράσεις, όπως σ’ αυτήν κατά της κακοποίησης των ζώων. Η σημερινή δράση γίνεται στα πλαίσια δύο προγραμμάτων για τους μαθητές. Το ένα αφορά στο περιβάλλον και το άλλο στον εθελοντισμό.«Είμαστε εδώ για να δείξουμε κι εμείς με τη σειρά μας ότι μας αγαπάμε τα ζώα αλλά μας ενδιαφέρει να κρατούμε και την πόλη μας καθαρή», είπε ο κ. Κοσμάτος.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα