«Μελωδία Πασχαλιάς», του 1960

Του Γεράσιμου Σωτ. Γαλανού 
Ήτανε περίπου  1960 που  οι  δυο Μεγάλες Δυνάμεις, Αμερική και Ρωσία πάλευαν να μοιράσουν την ανθρωπότητα , να δημιουργήσουν εστίες πολέμων, μα πάρουν κράτη με το μέρος τους  και η αβουλία του ΟΗΕ  ήταν φανερή, εξυπηρετώντας  κρυφά τα Αμερικανικά συμφέροντα …σε βάρος άλλων λαών..

Ο ποιητής του περίφημου  τραγουδιού «Το Καράβι» που μελοποίησε ο Σπύρος Μαρκάτος , σχολίασε ποιητικά την «Πασχαλιά  του 1960» , εκφράζοντας την επιθυμία του για ειρήνη, για λευκά περιστέρια ειρήνης στον κόσμο..
Το ποίημα όπως και αρκετά άλλα δικά του,  έμεινε αδημοσίευτο, παρουσιάζοντάς το ενδιαφέρον της διακόσμησης με μια ζωγραφιά –εικόνα από τον ίδιο τον δημιουργό.
Επειδή τα παγκόσμια παιχνίδια των Ισχυρών, των γειτόνων μας Τούρκων  αλλά και άλλων κρυφών εχθρών της Ελλάδας μας, που όλο και πυκνώνουν, δημοσιοποιώ το χειρόγραφο όπως έχει για να θυμίσω στους παλιούς τον σπουδαίο ποιητή, Σωτήρη Γαλιατσάτο,   που μας χάρισε εξαιρετικούς στίχους και να δείξω πως είναι  πάντοτε επίκαιρη,  η Ειρήνη και η Ανάσταση σκλαβωμένων και πληγωμένων από πολέμους,  λαών.