Αλέξης Μητρόπουλος στον Σάκη Βούτο: Έρχονται σκληρά μέτρα και μειώσεις για όλους τους συνταξιούχους

Για τις μειώσεις που θα υποστούν όλοι οι συνταξιούχοι εάν ψηφιστούν τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση μίλησε ο πανεπιστημιακός και εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλους στον δημοσιογράφο Σακη Βούτο και τον Ionian Galaxy.

«Έχουμε υπογράψει κείμενα που είναι σκληρά για τον λαό και πολύς κόσμος δεν τα ξέρει»,  είπε ο πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπληρώνοντας ότι οι δεσμεύσεις και υποχρεώσεις είναι διαρκείς και πολύ σκληρές.

«Σχεδόν όλοι οι συνταξιούχοι, αν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα, θα έχουν μειώσεις, και από την «προσωπική διαφορά» και από τη μείωση του αφορολογήτου», αποκάλυψε ο κ. Μητρόπουλος εξηγώντας τα εξής: «περίπου το 40% των σημερινών συνταξιούχων θα πληγούν από τη κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και οι υπόλοιποι όλοι από τη μείωση κατά 3000 του αφορολογήτου. Ακόμα και μηδενικά εισοδήματα να έχουν οι συνταξιούχοι, πάλι θα πληγούν, γιατί θα φορολογούνται με βάση το τεκμαρτό εισόδημα και όχι το πραγματικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πούλησε την Αριστερά

Σχολιάζοντας την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ποτέ Αριστερή. «Χρησιμοποίησε για να βγει τα ιδεώδη της Αριστεράς αλλά αμέσως τα πούλησε για να μείνει στην εξουσία», είπε. 
Τέλος, πρόσθεσε ότι αυτό που χρειάζεται είναι ένα νέο πατριωτικό, προοδευτικό αντιμνημονιακό μέτωπο που θα αντιμετωπίσει την αντεθνική, όπως τη χαρακτήρισε, επίθεση που δέχεται η Ελλάδα προσθέτοντας όμως ταυτόχρονα ότι «κάτι τέτοιο φαίνεται να μην υπάρχει, τουλάχιστον αυτή την περίοδο».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0