Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Κεφαλονιά Κοινωνία ΠρόσφυγεςΣτο λιμεναρχείο Αργοστολίου έφτασαν σήμερα το απόγευμα στις 6:30 οι πρόσφυγες. Πρόκειται για 48 συνολικά άτομα Κουρδικής καταγωγής από την Συρία και το Ιράκ, ενώ υπάρχει και μία οικογένεια από το Αφγανιστάν. Στο ιστιοπλοϊκό επέβαιναν 13 παιδιά, 12 γυναίκες και 23 άντρες.
Το πλοιάριο έφυγε από την Καλαμάτα (κατά δήλωση των προσφύγων) προχθές με προορισμό την Ιταλία και ανοιχτά της Κεφαλονιάς παρουσίασε πρόβλημα.Το λιμεναρχείο ενημερώθηκε μέσω τηλεφωνικής κλήσης, στις 8 η ώρα το πρωί, και αμέσως έσπευσε στην περιοχή σκάφος του λιμενικού.

Το ιστιοπλοϊκό βρισκόταν 27 μίλια νοτιοδυτικά της Κεφαλονιάς.Οι πρόσφυγες είναι όλοι καλά στην υγεία τους, τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του νοσοκομείου ενώ παρών ήταν και ο διοικητής του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, κ. Βιβλάκης.

Στο λιμεναρχείο παρέχουν τη βοήθειά τους επίσης: Εθελοντές Σαμαρείτες, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και εκπρόσωπος των προσκόπων.

Τρόφιμα πρόσφεραν επιχειρήσεις του νησιού και η αντιπεριφέρεια η οποία από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με το λιμενικό, φρόντισε για να εξασφαλιστεί ένα ικανοποιητικό κατάλυμα για απόψε.

Αργά το βράδυ αναμένεται να μεταφερθούν σε χώρο που πρόσφεραν οι πρόσκοποι για να κοιμηθούν.

Αύριο θα οδηγηθούν στην εισαγγελέα υπηρεσίας και από εκεί και πέρα, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο θα μεταβούν στην Αμυγδαλέζα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε επιπλέον φωτογραφίες και videoΣύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
Σχόλια


Σχετικά άρθρα