Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Κεφαλονιά Κοινωνία Πρόσφυγες
Αναχώρησαν σήμερα το πρωί από την Κεφαλονιά, οι 47 πρόσφυγες που είχαν ζητήσει βοήθεια πριν από 2 μέρες, όταν το σκάφος που επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα.


Οι πρόσφυγες, όπως μας είπε ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς, Παναγής Δρακουλόγκωνας έφυγαν ως «ανεξάρτητοι άνθρωποι» μέσω των ΚΤΕΛ και δεν θα μεταφερθούν τελικά στην Αμυγδαλέζα, όπως ήταν η πρώτη εκτίμηση.

Ορισμένα παιδιά νοσηλεύτηκαν στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Αργοστολίου, συνοδευόμενα από τις μητέρες του για προληπτικούς λόγους, αφού δεν είχαν κάτι σοβαρό. Τα περισσότερα είχαν επηρεαστεί από την ταλαιπωρία του ταξιδιού.

Σε γενικές γραμμές και παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ειδικά κονδύλια για την περίσταση, οι φιλοξενία των προσφύγων κύλισε χωρίς προβλήματα. Από την πρώτη στιγμή το Λιμενικό και η Περιφέρεια έσπευσαν να παρέχουν βοήθεια στους ανθρώπους, βρέθηκε αμέσως ο χώρος για να στεγαστούν χάρη στην προσφορά των προσκόπων, και να τραφούν χάρη σε προσφορές επαγγελματιών του νησιού.Το ΚΚΕ σχολίασε το γεγονός ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν υπάρχουν ειδικοί λογαριασμοί ή κάποια διαδικασία έκτακτης χρηματοδότησης και έριξε τις ευθύνες στην κυβέρνηση.

Από την άλλη πλευρά, και παρά το γεγονός ότι οι πρόσφυγες ήταν αρχικά φοβισμένοι και ταλαιπωρημένοι, σύντομα, χάρη στις προσπάθειες των λιμενικών, της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, του Νοσοκομείου και των γιατρών του που από την πρώτη στιγμή έσπευσαν στο Λιμεναρχείο να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, των προσκόπων, των αστυνομικών και των Εθελοντών Σαμαρειτών, όλα τελικά εξελίχθηκαν ομαλά.  

Διαβάστε αναλυτικά ρεπορτάζ από την άφιξη των προσφύγων στην Κεφαλονιά κάνοντας κλικ εδώ.

Σχόλια


Σχετικά άρθρα