Σοφία Μαροπούλου: «Η λειτουργία του Κέντρου για όλους εμάς ήταν ευλογία»

Μ’ αυτά τα λόγια περιέγραψε η πρόεδρος του συλλόγου «Υπερίωνας», τα συναισθήματα για την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία, όλων όσων εργάστηκαν γι’ αυτό.

Η πρόεδρος του συλλόγου Σοφία Μαροπούλου ανέφερε όλο το ιστορικό της προσπάθειας, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν τα μέλη του συλλόγου στο να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, τη βοήθεια της Περιφέρειας και την τελική έγκριση από το πρόγραμμα.

Στο Κέντρο που θα λειτουργήσει στο Ληξούρι θα φιλοξενούνται 20 παιδιά. 16 υπό τη χρηματοδότηση του προγράμματος και 4 με έξοδα που θα καλυφθούν από τον Υπερίωνα.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όπου η κ. Μαροπούλου αναφέρθηκε στους γονείς των αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης ενός παρόμοιο κέντρου στο Αργοστόλι:

«επιβάλλεται η λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου στο Αργοστολι», είπε. «Αν όχι ενός Κέντρου Ημέρας, μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης γιατί οι γονείς μεγαλώνουμε, εμείς κουβαλάμε έναν σταυρό στην πλάτη μας πάρα πολλά χρόνια, έχουμε προβλήματα υγείας, κάποια στιγμή τα παιδιά μας θα πρέπει να μείνουν μόνα τους σ’ αυτή τη ζωή. Αν είναι σε έναν προστατευμένο χώρο που προσφέρει φιλοξενία και εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση θα ήταν ό,τι καλύτερο».

Στη συνέντευξη τύπου μίλησαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο αντιπεριφερειάρχης Απασχόλησης, Κοινωνικής  Μέριμνας και Εθελοντισμού, Αλέκος Μιχαλάς ο εκπρόσωπος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Σπύρος Ζουμπουλίδης, ο Σταύρος Λυκούδης μέλος του ΔΣ του ΥΠΕΡΙΩΝΑ και ο Χρήστος Άνθης Περιφερειακός Σύμβουλος «ΕΠΤΑΝΗΣΙΩΝ ΘΕΛΗΣΗ».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα / Ρεπορτάζ: Σάκης Βούτος