Ο καθοριστικό ρόλος του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας στην υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου για Νόμπελ Ειρήνης

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ήδη η απόφαση των Κεφαλλήνων, αφενός μεν να ανακηρύξουν τον Μανώλη Γλέζο επίτιμο δημότη Κεφαλονιάς, αφετέρου να τον προτείνουν για το επόμενο Νόμπελ Ειρήνης καταθέτοντας επίσημο φάκελο. Την πρόταση σκέφτηκαν και υλοποίησαν δύο σύλλογοι της Κεφαλονιάς, ο Ιόνιος και ο Απανταχού Ελληνισμός όμως για να προχωρήσει χρειάστηκε και η καθοριστική συμβολή του Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριου.

Συγκεκριμένα, οι δύο σύλλογοι είχαν συλλέξει όλα τα απαραίτητα χαρτιά για να προτείνουν το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, πρ. βουλευτή και ευρωβουλευτή, αλλά και δημοσιογράφο για το Νόμπελ Ειρήνης. Ο κανονισμός όμως απαιτούσε την υπογραφή ενός βουλευτή, ακαδημαϊκού κοινωνιολογίας, ιστορίας, νομικών, φιλοσοφίας ή θεολογίας, η ενός ήδη νομπελίστα για να θεωρηθεί έγκυρη η υποψηφιότητα.

2 μήνες έψαχναν οι δύο σύλλογοι για να βρουν ποιος θα υπογράψει έχοντας κάποιο από τα απαραίτητα προσόντα. Τελικά, το γρίφο έλυσε ο μητροπολίτης ο οποίος είναι Διδάκτωρ της Χριστιανικής Αρχαιολογίας και Τέχνης αλλά και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς.

Ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι την πρωτοβουλία να προσφέρει την υπογραφή του για την υποψηφιότητα την είχε ο ίδιος ο Μητροπολίτης, ο οποίος και το πρότεινε στους δύο συλλόγους.