Απεργιακή συγκέντρωση: «Τα έδωσαν όλα στη διαπραγμάτευση» [Εικόνες – video]

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα η απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Στη συγκέντρωση μίλησε εκπρόσωπος των ναυτεργατών αλλά και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Γεράσιμος Βαλεντής, ο οποίος κάλεσε τον λαό της Κεφαλονιάς να στηρίξει τον αγώνα των ναυτεργατών και την απόφασή τους για νέα 48ωρη απεργία.

Ο κ. Βαλεντής κατήγγειλε την απώλεια όλων των εργατικών δικαιωμάτων από την παρούσα κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι κάνοντας προσχηματική διαπραγμάτευση εξυπηρετούν τα συμφέροντα των δανειστών.

«Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς περιέχει αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά στους εργαζόμενους», είπε ο κ. Βαλεντής, και συνέχισε: «Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο το εργατικό εισόδημα. Θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές. Ο αυτόματος «κόφτης» είναι εδώ λοιπόν. Η κυριακάτικη αργία που είχε μπει εδώ και καιρό στο στόχαστρο, τώρα οδεύει προς πλήρη κατάργηση με τη νέα συμφωνία»

 Λίγη ώρα πριν είχε προηγηθεί παρέμβαση στα Λατομεία Καλαφάτη ενώ για αύριο είναι προγραμματισμένη παρέμβαση στο Νοσοκομείο στις 10:00π.μ. και συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο στις 20:00.

Δείτε βίντεο από την ομιλία και την πορεία που ακολούθησε στους δρόμους του Αργοστολίου