Αλέξης Μητρόπουλος στον Σάκη Βούτο: Πίστευα ότι έχουν λίγη τσίπα – Παραβιάζουν το Σύνταγμα – Είναι μαριονέτες του Σόιμπλε

Με σκληρό τρόπο επιτέθηκε ο εργατολόγος και πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στους πρώην «συντρόφους» του, χαρακτηρίζοντάς τους «μαριονέτες του Σόιμπλε», με αφορμή την ψήφιση του πολυνομοσχείου.

Παραβιάζουν το Σύνταγμα

Ο κ. Μητρόπουλος τους κατηγόρησε ότι παραβιάζουν το Σύνταγμα αφού δεν εφαρμόζουν τις αποφάσεις της αποφάσεις ή γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής.

«Είναι όργανα του Σόιμπλε γιατί εφαρμόζουν την ατζέντα “Σόιμπλε”», είπε ο κ. Μητρόπουλος, προβλέποντας ταυτόχρονα ότι το πρόγραμμα δεν θα βγει, επειδή δεν θα βγουν τα πλεονάσματα.

«Δεν έχουν τσίπα – Ο κόσμος την πάτησε, όπως εγώ»

«Δεν πίστευα ότι είναι αριστερός ο Τσίπρας αλλά πίστευα ότι μία τσίπα έχουν. Νόμιζα ότι κάποια από αυτά που λένε (σ.σ. θα τα κάνουν). Διότι με κάποιους από αυτούς συνδέθηκα στη Χούντα κρατούμενος και βασανιζόμενος και γι’ αυτό τόλμησα και είπα: “σας ακολουθώ, μέχρι κάποια στιγμή, αλλά δεν θα ψηφίσω και το 3ο Μνημόνιο”, δεν θα το καταργήσω το ΕΚΑΣ. Άρα με κάποιους από αυτούς που είπαν “ναι σε όλα” και το ψήφισαν με τα… τέσσερα, ήμουν μαζί στο κελί, στη Χούντα. Άρα δεν είναι τόσο αυτονόητο να πιστεύει ο απλός πολίτης ότι θα ξεπουληθεί από ανθρώπους που είχαν δώσει μάχες νωρίτερα», είπε ο κ. Μητρόπουλος.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στην Εκπομπή το Βήμα του Πολίτη και τον Ionian Galaxy.