Τουμασάτος για τις βιβλιοθήκες: Έχουμε δύο κιβωτούς του πολιτισμού που αφήνουμε να βουλιάξουν

Στην κατάσταση που επικρατεί στις δύο βιβλιοθήκες της Κεφαλονιάς, υπενθύμισε για μία ακόμη φορά ο συγγραφέας, εκπαιδευτικός και πρ. διευθυντής της Κοργιαλενείου, , στην πρόσφατη εκδήλωση για το βιβλίο που πραγματοποιήθηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη.

Προλογίζοντας την Ελίνα Μεσολωρά στην ομιλία που έκανε για το βιβλίο, ο κ. Τουμασάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχουν προκύψει, είτε από τους σεισμούς (Ιακωβάτειος) είτε από την κρατική αδιαφορία (Κοργιαλένειος).

«Έχουμε δύο κιβωτούς του πολιτισμού, τις οποίες αφήνουμε να βουλιάξουν», είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίζω αυτό τελικά να μην συμβεί και να συνεχίσουν να προσφέρουν στους ανθρώπους αυτό που επί πάρα πολλές δεκαετίες ξέρουν να προσφέρουν πάρα πολύ καλά»

Κλείστε τις βιβλιοθήκες να φωτίσουμε τα μέγαρα

Υπενθυμίζουμε ότι 3 και πλέον χρόνια μετά τους σεισμούς, η Ιακωβάτειος βρίσκεται σε κατάσταση… μερικής επισκευής που είναι πολύ αμφίβολο κατά πόσο θα βοηθήσει την κατάστασή της, ενώ, παρά τις συχνές προσπάθειες και επαφές του Δ.Σ. της Βιβλιοθήκης, η παράδοσή της στο κοινό μπορεί να προβλεφθεί μόνο από αστρολόγους.

Για τη δε Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, το κράτος συνεχίζει στη λογική «φέσι και κατάσχεση» αφού από τη μία δεν πληρώνει το σύνολο των επιχορηγήσεων που οφείλει από την άλλη προχωρά σε κατασχέσεις λογαριασμών λόγω χρεών στο ΙΚΑ. Τα ακίνητα που νοίκιαζε το ίδρυμα δεν μπορούν να νοικιαστούν λόγω των σεισμών, άλλα έσοδα δεν υπάρχουν και η κατάσταση γίνεται μέρα με τη μέρα και πιο δύσκολη.

Ακόμη κι αυτή η όμορφη εκδήλωση για το βιβλίο, στην οποία θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο, δεν θα είχε πραγματοποιηθεί, αν δεν είχε φιλοτιμηθεί ιδιώτης δικηγόρος να πληρώσει ένα μέρος των οφειλόμενων μισθών.

Σύντομα όμως, αν συνεχιστεί η κατάσταση, η θα μείνει χωρίς κιβωτούς. Και να δούμε τότε πώς θα σωθεί από τον κατακλυσμό βλακείας που σαρώνει, έτσι κι αλλιώς, τον τόπο μας.

Ο δε Δήμος ακόμη ψάχνει να βρει τρόπο να χρηματοδοτήσει την Κοργιαλένειο, την ώρα που βρίσκει με ευκολία 24.000 ευρώ για να φωτίσει τα δημαρχιακά μέγαρα. Ας πάρει τους προβολείς κι ας τους ρίξει τελικά πάνω στα κλειστά κτήρια των δύο βιβλιοθηκών. Αν δεν συγκινήσουν τους αρμόδιους, τουλάχιστον θα κάνουν… εφέ.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0