Εργατική τραγωδία: Τρεις τραυματίες, οι δύο σοβαρά, από ατύχημα στην εταιρεία Top Gaz στον Ασπρόπυργο

Εργατική τραγωδία: Τρεις τραυματίες, οι δύο σοβαρά, από ατύχημα στην εταιρεία Top Gaz στον Ασπρόπυργο


Όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1, το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 14:30 στις εγκαταστάσεις εταιρείας που βρίσκεται στο ύψος των διυλιστηρίων, στα Νεόκτιστα Ασπροπυργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες απο την Πυροσβεστική, προκλήθηκε έκρηξη σε τρίλιτρη φιάλη υγραερίου, εντός του χώρου κατασκευής φιαλών, ωστόσο συνάδελφος τους υποστηρίζει ότι δεν σημειώθηκε έκρηξη, αλλά “εκτόνωση αερίου” που προκάλεσε μεγάλη φλόγα, απο την οποία τραυματίστηκαν οι δύο υπάλληλοι που βρίσκονταν ακριβώς επάνω απο την φιάλη.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στην περιοχή.

Τα πληρώματα των ασθενοφόρων παρέλαβαν τους τραυματίες, τους οποίους μετέφεραν στο Αττικό Νοσοκομείο, στο Χαϊδάρι.

Απο την έκρηξη δεν προκλήθηκε πυρκαγιά ούτε χρειάστηκε τελικώς η επέμβαση των πυροσβεστών.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

Σας γνωρίζουμε ότι, σήμερα 25-05-2017, έπειτα από ατύχημα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Top Gaz στον Ασπρόπυργο, μεταφέρθηκαν από το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου μας, στις 15.30 τρείς τραυματίες 33, 40 και 27 ετών.

Από αυτούς, οι δύο διασωληνώθηκαν άμεσα και φέρουν εγκαύματα 1ου και 2ου βαθμού, στο πρόσωπο, τον κορμό και τα άκρα. Κατόπιν πλήρους ελέγχου, ο ένας τραυματίας μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας και ο δεύτερος θα αντιμετωπιστεί σε Μονάδα άλλου Νοσοκομείου καθώς γίνονται οι δέουσες ενέργειες για τη μεταφορά του.

Ο τρίτος τραυματίας, είναι σε καλή κατάσταση και παραμένει στο Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας για παρακολούθηση

Πηγή: left.gr