Εργαζομένοι –καθαριότητα: Έρχεται εγκύκλιος για τις νέες συμβάσεις –Επιφυλάξεις νομικών

Σήμερα ή το πολύ αύριο Παρασκευή πρόκειται, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εσωτερικών, να εκδοθεί η εγκύκλιος στην οποία θα δίνονται δευκρινίσεις για τη διαδικασία πρόσληψης των συμβασιούχων, με βάση την τροπολογία Σκουρλέτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στο υπουργείο έχουν σχεδόν έτοιμη την εγκύκλιο και αναμένουν την δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ προκειμένου να την δημοσιοποιήσουν και να την αποστείλουν σε όλους τους δήμους προκειμένου να δώσουν απαντήσεις στα «θολά» σημεία που προκαλούν σωρεία ερωτημάτων σε δημάρχους αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες με την εγκύκλιο θα ξεκαθαρίζεται ότι:
-Όσοι δήμοι έχουν ήδη υποβάλλει αιτήματα για προσλήψεις στην καθαριότητα (δηλαδή, είναι μέσα στη λίστα με τις 2.500 θέσεις που έχει υπογράψει ο Π. Σκουρλέτης) θα μπορούν αυτόματα να προχωρήσουν σε νέες συμβάσεις ΟΛΩΝ των συμβασιούχων έως την έκδοση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ και το αργότερο έως τις 31.3.2018.
-Όσοι δήμοι δεν έχουν υποβάλλει, καλούνται να το κάνουν άμεσα προκειμένου να αποκτήσουν το δικαίωμα υπογραφής των νέων συμβάσεων. Να σημειωθεί ότι, όπως τονίζεται από το ΥΠΕΣ, και στην πρώτη και στην δεύτερη περίπτωση ο αρχικός αριθμός θέσεων που θα ζητήσουν οι δήμοι μπορεί να διαφέρει από τον τελικό που πρέπει να ζητηθεί μετά την επικαιροποίηση των οργανογραμμάτων έως 31 Ιουλίου.
-Με αυτή τη διαδικασία είναι προφανές ότι εφόσον τα αιτήματα των δήμων είναι λιγότερα από 6.183, αριθμός που, σύμφωνα με το υπουργείο, είναι το σύνολο των συμβασιούχων-«παρατασιούχων» των δήμων σήμερα, όσοι «περισσεύουν» θα απολυθούν είτε με την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων του ΑΣΕΠ είτε το αργότερο έως 31.3.2018. Με βάση τα σημερινά δεδομένα πρόκειται για 3.683 «παρατασιούχους». Ωστόσο, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στην ΚΕΔΕ υπολογίζουν ότι τα τελικά αιτήματα των δήμων μπορεί να φτάσουν και τις 6.000.
Πάντως, νομικοί που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, εκφράζουν επιφυλάξεις κατά πόσο θα γίνουν δεκτές από το Ελεγκτικό Συνέδριο που έθεσε θέμα αντισυνταγματικότητας των παρατάσεων, νέες συμβάσεις με τα ίδια πρόσωπα, ειδικά αν με αυτές, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, ξεπερνούν το 24μηνο που τίθεται από το ΠΔ Παυλόπουλου.
Να σημειωθεί, τέλος, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr εκτός της ρύθμισης για τις νέες συμβάσεις μένουν οι απολυμένοι των πέντε δήμων και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στις περιπτώσεις δημάρχων όπως αυτής του δημάρχου Κασσάνδρας που απέλυσε τους συμβασιούους υπέγραψε σύμβαση με ιδιώτη, στην ουσία το ΥΠΕΣ σηκώνει τα χέρια ψηλά.
The post Εργαζομένοι –καθαριότητα: Έρχεται εγκύκλιος για τις νέες συμβάσεις –Επιφυλάξεις νομικών appeared first on Aftodioikisi.gr.

Πηγή