Ο πύρινος εφιάλτης επιστρέφει – Εκκενώνονται σπίτια – Έρχονται ενισχύσεις από την Πελοπόννησο

Νέα φωτιά ξέσπασε και πάλι στα , παίρνοντας γρήγορα διαστάσεις και απειλώντας σπίτια στην περιοχή, αλλά και στα Βλαχάτα. Στη συνέχεια πέρασε τον δρόμο και κινήθηκε προς την περιοχή των Λουρδάτων με αποτέλεσμα πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες φωτιά έχει ανάψει και στο Ρατζακλί.


Στην περιοχή επιχειρούν 9 οχήματα της πυροσβεστικής και 19 υδροφόρες, ενώ ύστερα από εντολή της Πολιτικής Προστασίας, λεωφορεία του Δήμου αλλά και του ΚΤΕΛ βρέθηκαν εκεί προκειμένου να παραλάβουν πολίτες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους.

Στην περιοχή βρίσκεται ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος που συντονίζει τις επιχειρήσεις καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο οποίος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι η φωτιά ξέσπασε μόλις έπεσε το σκοτάδι, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα.

Ο περιφερειάρχης επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έχουν γίνει εκκενώσεις σπιτιών στα .

Στα Σιμωτάτα βρίσκονται επίσης η Πολιτική Προστασία του Δήμου καθώς και η εθελοντική ομάδα της Λειβαθούς. 
Στην περιοχή έχει κοπεί το ρεύμα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες ενισχύσεις από την Πελοπόννησο.

Ο δρόμος προς τον Πόρο είναι προς το παρόν κλειστός και οι οδηγοί που κατευθύνονται προς τον Πόρο θα πρέπει να πηγαίνουν μέσω Σάμης. 


Δημοσιεύτηκε από Spiros Sakalis στις Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι του Σπύρο Σακαλή