Εγκαινιάστηκε η νέα έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου [εικόνες]

Την Δευτέρα 7 Αυγούστου στις 9μμ, εγκαινιάστηκε στη Σύγχρονη Πινακοθήκη Villa Ροδόπη, (Μεσολωρά 7 και Βύρωνος, στο Αργοστόλι), η έκθεση με τίτλο “Σύνοψη 2017” του Κώστα Ευαγγελάτου. Στην Μωβ Σκηνή του κήπου παρουσιάστηκε η εκδήλωση Πανσέληνος στον Κήπο.

Την έκθεση και τα φετινά δρώμενα λόγου, χορού και μουσικής  παρακολουθησαν  προσωπικότητες της τέχνης και των γραμμάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν έρθει για το γεγονός.

Παρουσιαστηκε  η νέα ποιητική συλλογή του Κώστα Ευαγγελάτου, με τίτλο “Ερμητικές Λαμπίδες”, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ” Άπαρσις “, Αθήνα 2017, με ανάγνωση ποιημάτων του κοινωνικού προσανατολισμού.

Στη συνέχεια  παρουσιαστηκε  το χορευτικό σόλο “ΔΙΔΩ”, με την θαυμάσια χορεύτρια Κατερίνα Χριστοφόρου, μουσική του Henry Purcell – άρια από την όερα Dido and Aeneas.
Χορογραφία-Σκηνοθεσία της ευρηματικής Φένιας Αποστόλου, Χοροθεάτρο Λυδία Λίθος.

Το πρόγραμμα  ολοκληρωθηκε  με τη σύγχρονη σύνθεση για πιάνο, μαγνητοταινία, απαγγελία και παιδική χορωδία του Νίκου Γαρμπή-Nicofilimon με τίτλο “Ύμνος στην ” σε ποίηση Κώστα Ευαγγελάτου. Στο πιάνο ο συνθέτης.

Την παιδική χορωδία διεύθυνε ο διακεκριμένος Κεφαλονίτης μαέστρος Άγγελος Μουρελάτος.

Συμμετέχει με απαγγελία του ποιήματος η κ. Αγγελική Κοκκολιάδη-Γαμπή, η οποία  παρουσίασε το πρόγραμμα της εορταστικής βραδιάς της Πανσελήνου!

Ρεπορτάζ: Σάκης Βούτος