Πρώτο… «κουδούνι» για φέτος – «Πρώτη» και για το Ειδικό Γυμνάσιο στο Αργοστόλι

Πρώτη μέρα σήμερα για όλους τους μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων της Κεφαλονιάς, και ο καθιερωμένος αγιασμός συνοδεύτηκε με την έναρξη λειτουργίας ενός νέου σχολείου. Πρόκειται για το πρώτο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο που θα συστεγαστεί με το 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου.


Το ειδικό Γυμνάσιο είναι ένα από τα 13 Ειδικά Γυμνάσια και Λύκεια που υπάρχουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, και σε πρώτη φάση, αναμένεται να φιλοξενήσει 10-15 μαθητές, απ’ όλο τον νομό.

Στα άτυπα εγκαίνια παραβρέθηκε η βουλευτής του Νομού, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Κώστας Γούσης, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Σπύρος Γαλιατσάτος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Κεφαλονιάς Άγγελος Κωνσταντάκης, ο Δημήτρης Μαντζουράτος εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ, η προϊστάμενη του ΚΕΔΔΥ Κεφαλονιάς Ελένη Κονιδάρη κ.α.

Φυσικά, το παρόν έδωσαν οι δύο διευθυντές των σχολείων, Διονύσης Πετεινάτος (1ο Γυμνάσιο) και Έλενα Βαμβακά που είναι η διευθύντρια του νεοσύστατου Ειδικού Γυμνασίου Αργοστολίου.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κεφαλονιάς Δημήτριος. 

Δημήτριος: Να υπακούτε σε γονείς και καθηγητές – Πετεινάτος: Και να κρίνετε…

Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, ο Μητροπολίτης Δημήτριος τόνισε στους μαθητές την αξία που έχει το σχολείο για την διαμόρφωση ολοκληρωμένων ανθρώπων και τους ζήτησε να υπακούν, τόσο τους καθηγητές, όσο και τους γονείς τους. Αναφέρθηκε μάλιστα στον ίδιο τον Ιησού και στην επίσκεψή του όταν ήταν 12 ετών, μαζί με τους γονείς του, στην Ιερουσαλήμ, όπου βρέθηκε τελικά να συνομιλεί με νομοδιδασκάλους, κερδίζοντας τον θαυμασμό τους. Όπως, «παρότι ήταν Θεός», είπε ο Δημήτριος, «επέστρεψε στην Ναζαρέτ, υπακούοντας την θέληση των γονιών του». «Καὶ κατέβη μετ’ αὐτῶν καὶ ἦλθεν εἰς Ναζαρὲθ καὶ ἦν ὑποτασσόμενος αὐτοῖς» (αναφέρει ο Ευαγγελιστής Λουκάς).

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Διονύσης Πετεινάτος, ο οποίος κι εκείνος ζήτησε από τους μαθητές να μάθουν ν’ ακούν, τόσο τους μεγαλύτερους, όσο και τους συνομηλίκους τους και στη συνέχεια να κρίνουν αυτό που άκουσαν «γιατί έτσι λειτουργεί η διαδικασία της γνώσης», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Περιφερειακός: Υποχρέωσή μας η ειδική αγωγή – Θα εξοπλιστούν τα σχολεία της Περιφέρειας 

Μιλώντας για αρκετή ώρα, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κώστας Γούσης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην δημιουργία του Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου Αργοστολίου: «τους εκπαιδευτικούς που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου, τον διευθυντή εκπαίδευσης, το ΚΕΔΔΥ Κεφαλληνίας,  και όλους όσους ενεπλάκησαν  σ’ αυτή τη διαδικασία».
«Στο χώρο της Ειδικής Αγωγής έχουμε ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και μεγάλη υποχρέωση να υποστηρίξουμε τα παιδιά που πραγματικά έχουν ανάγκη από υποστήριξη, με μαθησιακές δυσκολίες από τη μια αλλά και με μεγάλες ικανότητες από την άλλη», συνέχισε ο κ. Γούσης, προσθέτοντας: «ο χώρος εδώ, όπως βλέπω για πρώτη φορά, είναι καλός και κατάλληλος, και η λειτουργία των δύο σχολείων μαζί θα βοηθήσουν τα μέγιστα ώστε να ενισχυθεί και να λειτουργήσει το νέο σχολείο, όπου στα πρώτα του βήματα θέλει οπωσδήποτε βοήθεια και υποστήριξη απ’ όλους τους φορείς».

 Δείτε την ομιλία του κ. Γούση

Δείτε και άλλες ομιλίες από τον αγιασμό

  

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0