Κονιόρδου: Αυτά τα κτήρια είχαν προταθεί για το Μουσείο Αργοστολίου – Κρύβουμε τα αρχαία σε μυστική αποθήκη

Απαντήσεις για το μεγάλο θέμα του Αρχαιολογικού Μουσείο Αργοστολίου έδωσε η υπουργός Πολιτισμού, , το οποίο παραμένει κλειστό και… σιδεροδέσμιο (χάσκει γεμάτο σιδεριές στο κεντρικότερο σημείο της πόλης) 3.5 ολόκληρα χρόνια μετά το σεισμό.

Η κ. Κονιόρδου με αφορμή ερώτηση στη βουλή που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε ότι αμέσως μετά το σεισμό, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων είχε απευθυνθεί στην Κτηματική Υπηρεσία Κεφαλληνίας, προκειμένου να παραχωρηθεί το δημόσιο κτήριο ΒΚ262*, ως εκθεσιακός χώρος. Παρ’ όλα αυτά το κτήριο παραχωρήθηκε στο Δήμο Κεφαλονιάς για την κάλυψη στεγαστικών του αναγκών.

Η υπουργός επίσης αναφέρει: «Επιπλέον είχε προταθεί να εξεταστεί η ανέγερση νέου μουσείου, στο ακίνητο του προσεισμικού Κοργιαλένειου Αρχαιολογικού Μουσείου Αργοστολίου. Ωστόσο η λύση αυτή δεν προχώρησε καθώς το ακίνητο φέρεται να ανήκει στον ΕΟΤ και έχει χαρακτηριστεί ως «Ελεύθερος χώρος – Αστικό Πράσινο».

Τέλος, η υπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα της φύλαξης των αρχαιοτήτων που βρίσκονταν στο μουσείο σημειώνοντας ότι έχουν μεταφερθεί σε μυστική αποθήκη στην .

Τέλος αναφέρθηκε και στη συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να εκπονηθεί μελέτη που θα αφορά στο κόστος επισκευής και αποκατάστασης του υφιστάμενου Μουσείου και στο κόστος ανέγερσης νέο Μουσείου στην ίδια θέση.

Με λίγα λόγια, το υπουργείο Πολιτισμού, 3.5 χρόνια μετά τους σεισμούς και δεν έχει ακόμα αποφασίσει αν θα κατεδαφίσει το ήδη υπάρχον κτήριο για να φτιάξει καινούργιο ή αν θα το επισκευάσει!

Τέλος, να σημειώσουμε ότι ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε πριν λίγες εβδομάδες ότι ίσως ή μόνη λύση για το Μουσείο είναι να αναλάβει εξολοκλήρου η Περιφέρεια την επισκευή του, και μάλιστα με δικούς της πόρους, προσθέτοντας ότι το ενδεχόμενο αυτό θα ξεκαθαρίσει μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

* όσο κι αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να βρούμε πιο είναι το δημόσιο κτήριο ΒΚ 262 στην Κεφαλονιά. Αντιθέτως το βρήκαμε στην Κρήτη…Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0