Ανουσάκης για εργοστάσιο νερού: Επαναλαμβάνεται η διακήρυξη – Δεν κινδυνεύει το έργο

Για το φλέγον θέμα της ακύρωσης του διαγωνισμού για το εργοστάσιο νερού μίλησε ο πρόεδρος της και δημοτικός σύμβουλος στα Κεφαλονίτικα Νέα, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό μας δημοσίευμα, προσθέτοντας όμως ότι το έργο δεν κινδυνεύει.

Περίπου 60 μέρες καθυστέρηση

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανουσάκης είπε ότι πράγματι ακυρώθηκε η διακήρυξη λόγω προσφυγής που κατέθεσε η μία από τις εταιρείες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό, όμως αυτό δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στην εξέλιξη του έργου.

«Η μία εταιρεία κατέθεσε προσφυγή η οποία έγινε δεκτή για τυπικούς λόγους», είπε ο κ. Ανουσάκης, «και γι’ αυτό η διακήρυξη του διαγωνισμού θα επαναληφθεί, χωρίς να κινδυνεύει όμως το ίδιο το έργο».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ πρόσθεσε ότι όλο αυτό είναι τυπικό αλλά και συνηθισμένο σε διαγωνισμούς και σημείωσε ότι η καθυστέρηση λόγω αυτής της εξέλιξης δεν θα ξεπεράσει τις 60 μέρες. «Θα βγει νέα διακήρυξη και αν δεν υπάρχουν νέες προσφυγές που θα πρέπει να εξεταστούν, τότε θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση. Σε κάθε περίπτωση όμως το έργο δεν κινδυνεύει γιατί η χρηματοδότηση φτάνει μέχρι το 2020»

Μόνο 8 δήμοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση

Ο κ. Ανουσάκης τόνισε ότι παρόμοια έργα υδροδότησης έχουν ζητήσει δεκάδες Δήμοι σε όλη τη χώρα όμως μόνο ο Δήμος Κεφαλονιάς και άλλοι 7 δήμοι μπόρεσαν να προχωρήσουν μέχρι τώρα και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση. «Και από τους υπόλοιπους επτά εμείς είμαστε πιο μπροστά στα χρονοδιαγράμματα», κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι υπεύθυνος για τον διαγωνισμό δεν είναι η ΔΕΥΑΚ αλλά ο Δήμος Κεφαλονιάς

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα