Παράνομα τυχερά παιχνίδια στην Κέρκυρα

Εντοπίστηκε χθες Παρασκευή (15.12.2017) το απόγευμα στην , από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας στο πλαίσιο δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης διεξαγωγής τυχερών παιγνίων,  κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια-μπαρ) στο οποίο διεξάγονταν παράνομα τυχερά παίγνια.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 34χρονου ημεδαπού προσωρινά υπεύθυνου του καταστήματος, ενός ακόμη 42χρονου υπηκόου Αλβανίας, καθώς και του 42χρονου ιδιοκτήτη, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράνομης οπλοκατοχής και παράβασης της νομοθεσίας που αφορά τα «τυχερά παίγνια».

Ειδικότερα, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που πραγματοποίησαν τον έλεγχο, ο 34χρονος προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, ιδιοκτησίας του  42χρονου, είχε θέσει σε λειτουργία δύο (2) ηλεκτρονικά μηχανήματα τυχερών παιγνίων, για την διενέργεια του παιχνιδιού  «τρίλιζα».
Στο πλαίσιο του ελέγχου συνελήφθη επιπλέον ένας 42χρονος υπήκοος Αλβανίας που  συμμετείχε ως πελάτης, ενώ  στους χώρους του καταστήματος βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πιστόλι κρότου 9mm.
Από την έρευνα που ακολούθησε στο κατάστημα βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
(2) ηλεκτρονικές μηχανές τυχερού παιγνίου τύπου
Ένα ηλεκτρικός εκκενωτής (τέιζερ)
Μία (1)  γεμιστήρα με μία σφαίρα κρότου
Το χρηματικό ποσό των (134) ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.