Ειδήσεις για την Κεφαλονιά και τους Κεφαλονίτες

Κατηγορίες: Γιάννης Κουρούκλης Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης Κεφαλονιά Λαϊκή Συσπείρωση ΠολιτικήΠολύ σοβαρές καταγγελίες για τις εκλογές στο Επιμελητήριο που χρήζουν πιθανότατα διερεύνησης έκανε ο νομικός σύμβουλος  της παράταξης του Παναγή Τζανάτου και δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Γιάννης Κουρούκλης.
Μιλώντας στον Σάκη Βούτο και τον Ionian Galaxy κατήγγειλε «όργιο εκβιασμών» και «πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι», επαγγελματίες που ψήφισαν ενώ είχαν κάνει διακοπή εργασιών, αλλά και πληρωμές χρεών σε επαγγελματίες προκειμένου να ψηφίσουν τους δύο μεγάλους συνδυασμούς.

Ο κ. Κουρούκλης επανέλαβε ότι η παράταξή του είχε προειδοποιήσει για τους μη επικαιροποιημένους εκλογικούς καταλόγους που περιλάμβαναν, όπως κατήγγειλε η Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση, και επαγγελματίες που δεν είχαν ενεργή επιχείρηση.

Όμως, μιλώντας πάντα στην ραδιοφωνική εκπομπή, είπε ότι η εφορευτική επιτροπή δεν φρόντισε να επικαιροποιήσει τους καταλογους π.χ. από την εφορία όπως της είχε προτείνει η Συσπείρωση και προχώρησε σε μία διαδικασία όπου ψήφισαν άνθρωποι που δεν έπρεπε.

Πρόβλημα με τον νόμο για επαγγελματίες που ψήφισαν παράτυπα

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους επαγγελματίες που ψήφισαν ενώ δεν έπρεπε και σημείωσε ότι η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία πιθανώς να επιφέρει προβλήματα και με τον νόμο, αφού όλοι οι επαγγελματίες προκειμένου να ψηφίσουν, υπέγραψαν υπεύθυνες δηλώσεις ότι ασκούν κανονικά το επάγγελμά τους. Αυτό μετατρέπει την τυχόν παράτυπη πράξη τους σε παράνομη.

«Είναι σαν να έρχονται να ψηφίσουν στις εκλογές του δικηγορικού συλλόγου άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με τη δικηγορία» είπε ο κ. Κουρούκλης, ο οποίος ανέβασε τις παράνομες ψήφους σε πάνω από 100.

«Τους πλήρωσαν τις οφειλές»

Συνεχίζοντας τις καταγγελίες του, χαρακτήρισε απορίας άξιο το πώς επαγγελματίες που όλοι γνωρίζουν ότι έχουν κάνει διακοπή στην επιχείρησή τους, ήταν κανονικά ενήμεροι στο ΓΕΜΗ. Τέλος κατήγγειλε ότι σε κάποιους επαγγελματίες πληρώθηκαν οι εισφορές από τρίτους προκειμένου να συμμετέχουν αυτοί στην εκλογική διαδικασία.

«Τους έπαιρναν από τους δύο μεγάλους συνδυασμούς και τους έλεγαν "σου πληρώσαμε τις οφειλές"», είπε ο κ. Κουρούκλης.

«Ψήφιζαν υπάλληλοι»

Τέλος αναφέρθηκε στις περιπτώσεις υπαλλήλων εταιρειών όπου ορίστηκαν ως αντιπρόσωποι από ανώνυμες εταιρείες κάτι που όμως, όπως είπε, δεν γνωρίζει πόσο είναι σύννομο ή όχι. 


Σχόλια


Σχετικά άρθρα