Ετοιμάζονται για εκλογές στη ΝΔ – Οικονόμου: «Ενωμένοι στην Κεφαλονιά ή αλλιώς…»

Ορατό είναι το ενδεχόμενο εκλογών πριν το τέλος του 2018 για τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Η διήμερη επίσκεψη του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, μόνο ως προεκλογική μπορεί να εκληφθεί, και μάλιστα δεν είναι τυχαίο ότι συνοδευόταν από τον Γιώργο Κοκκόλη και τον Χαράλαμπο Λυκούδη δύο από τους πιο πιθανούς υποψήφιους για τις βουλευτικές στο νομό. Ο δεύτερος μάλιστα σχεδόν το επιβεβαίωσε.

Οικονόμου: Όποιου δεν του ταιριάζει αυτό το κοστούμι… πρόβλημά του

Ο φάνηκε να γνωρίζει τον εμφύλιο που συχνά ταράζει τη στις βουλευτικές εκλογές και προσπάθησε από τώρα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. Άλλωστε όλος ο κομματικός μηχανισμός του κόμματος βρίσκεται εδώ και μήνες σε εκλογική επαγρύπνηση, η οποία αναμένεται να κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.

«Δεν με ενδιαφέρει το πώς πολιτεύονται τα στελέχη και το τι φιλίες έχουν ή δεν έχουν ο ένας με τον άλλο», είπε χαρακτηριστικά. «Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι όμως, και είναι σίγουρο αυτό, και είναι και αυτό που μεταφέρω απ’ τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι εδώ θα κινηθούμε με ενωτική διάθεση, με πολιτική πειθαρχία και πολιτικά συντεταγμένη πορεία. Όποιος δεν νιώθει ευχάριστα ή νιώθει αυτό το κοστούμι μικρό, πρόβλημά του… Είναι όμως ένα μεγάλο κοστούμι, πλουραλιστικό, δημοκρατικό, δέχεται πολλές απόψεις και διεργασίες. Η Νέα Δημοκρατία καλύπτει μία μεγάλη περιοχή, από το Κέντρο, μέχρι το δεξιό φάσμα, καλύπτει πολύ μεγάλο ποσοστό πολιτών. Υπάρχει συγκερασμός αυτών των απόψεων, δεν μπορεί όμως να υπάρχουν προσωπικές στρατηγικές »

Λυκούδης: «Ήμουν εδώ στα δύσκολα»

Ο , υποψήφιος με την Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογές έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, θέτοντας κι αυτός, έστω και έμμεσα, υποψηφιότητα για το χρίσμα.
Οι οδηγίες που υπάρχουν από τα κεντρικά του κόμματος είναι σαφείς και αναφέρουν ότι όποιος δηλώνει αυτόκλητα υποψήφιος, θα… καρατομείται, γι’ αυτό το λόγο και οι υποψήφιοι δεν μπορούν να πουν… κουβέντα. 
Έτσι όταν ρωτήθηκε επίμονα για το αν θα είναι υποψήφιος, και αφού επανέλαβε κι εκείνος το γνωστό… «ό,τι πει το κόμμα» τελικά πρόσθεσε με νόημα τα εξής: «εγώ μπήκα στα δύσκολα στη Νέα Δημοκρατία, ακόμα κι όταν το κόμμα πανελλαδικά ήταν 10 μονάδες πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι γεννημένος για τα δύσκολα και η πορεία μου η προσωπική αυτό δείχνει, αλλά θα σεβαστώ τις αποφάσεις του κόμματος».
Τέλος, πρόσθεσε κι αυτός με τη σειρά του ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένας «υποψήφιος» και όλοι σέβονται την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόνισε δε ότι, όποιος κι αν είναι υποψήφιος, όλοι θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα