Μιχαλάτος: Δεν είδα, δεν άκουσα για τις διπλές πληρωμές – Φταίει ο… Γκισγκίνης!

Την… ουρά του απ’ έξω προσπαθεί να βγάλει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος στο θέμα των διπλών πληρωμών σε εργολάβο. Ο τ. δήμαρχος Λειβαθούς ρίχνει την ευθύνη για την πληρωμή του εντάλματος, στους υπαλλήλους της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου του (!), παρότι ο εργολάβος είχε ήδη ενημερώσει τον δήμο Λειβαθούς ότι είχε εκχωρήσει την πληρωμή στην τράπεζα!

Επίσης θεωρεί υπεύθυνη τη σημερινή δημοτική αρχή που καθυστέρησε χαρακτηριστικά να δώσει λύση στο πρόβλημα διεκδικώντας τα χρήματα πίσω από τον εργολάβο όταν η τράπεζα απείλησε με κατασχέσεις.

Με λίγα λόγια σύμφωνα με τον κ. Μιχαλάτο, για την καθυστέρηση του δήμου Κεφαλονιάς (που είναι κάτι παραπάνω από φανερή) φταίει ο ίδιος ο δήμος, ενώ για την λάθος πληρωμή από τον Δήμο Λειβαθούς φταίνε οι υπάλληλοι της οικονομικής του υπηρεσίας…

Φταίει… ο Γκισγκίνης

Τρίτος… φταίχτης της όλης υπόθεσης είναι ο Νίκος Γκισγκίνης, επειδή η Λαϊκή Συσπείρωση έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα την ώρα που εκείνος ήταν απών. Μόνο που εκεί ο κ. Μιχαλάτος προχώρησε ακόμη περισσότερο.

Έτσι, αφού είπε ότι σέβεται και εκτιμά τον κ. Γκισγκίνη, στη συνέχεια τον.. έλουσε κανονικά.

Άφησε σαφείς υπαινιγμούς, έστω και με συγκεκαλυμμένο τρόπο (ο θεός να τον κάνει συγκεκαλυμμένο δηλαδή…), για την ακεραιότητα του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Δεν θέλω να πιστέψω τα όσα ακούγονται, σχετικά με το πώς λειτουργεί ο κ. Γκισγκίνης και για ποιο λόγο το κάνει», είπε ο κ. Μιχαλάτος.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτό ήταν μέσα στην προσπάθειά του να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημοτικός σύμβουλος. Δεν θα πω ότι ήταν… γιατί μπορεί να τον έχει βοηθήσει επαγγελματικά ο δήμαρχος».

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα, προφανώς γιατί φοβήθηκε μήπως και δεν εμπεδώθηκε το τι… δεν πιστεύει ο ίδιος για τον κ. Γκισγκίνη, επανέλαβε: «Σας είπα όμως ότι ούτε εγώ θέλω να πιστεύω αυτά που λέγονται γι’ αυτόν, σχετικά με την βοήθεια που του έχει προσφέρει ο δήμαρχος στα επαγγελματικά του».

«Δεν ξέρω τι έγινε»

Όπως προαναφέραμε ο κ. Μιχαλάτος έριξε όλη την ευθύνη στην οικονομική υπηρεσία του πρώην δήμου του δηλώνοντας ότι εκείνος δεν ήταν ενημερωμένος.
«Ήταν ένα θέμα που δεν το είχα χειριστεί εγώ. Το είχε χειριστεί η Οικονομική Υπηρεσία του πρώην Δήμου Λειβαθούς, και όχι εγώ προσωπικά», είπε. «Φαίνεται να υπάρχει κοινοποίηση από την τράπεζα Πειραιώς το 2010 (η Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε ότι αυτά έγιναν το 2008) που να ενημερώνει ότι η εταιρεία Ι. Μαρούλης Α.Ε. έχει εκχωρήσει τα χρήματα από το έργο που κατασκευαζόταν στην παραλία του Λουρδά, στην τράπεζα. Η οικονομική υπηρεσία, τον Δεκέμβρη του 2010 (2008 κατά την Λ.Σ.), για να μην χαθούν τα χρήματα από προγράμματα, έκοψε το ένταλμα. […] 
Φαίνεται πως στην πορεία η πληρωμή δεν έγινε στην τράπεζα.

Έγινε στον ίδιο τον εργολάβο; Κόπηκε επιταγή; Η ενημέρωσή μου είναι ότι κόπηκε επιταγή από τον εργολάβο, για να δοθούν στην τράπεζα».

Λίγο αργότερα, ο κ. Μιχαλάτος ζήτησε να καλέσει ο Δήμος Κεφαλονιάς την τότε προϊσταμένη των οικονομικών υπηρεσιών του πρώην δήμου Λειβαθούς ώστε να δοθούν οι κατάλληλες εξηγήσεις.

Οι… μη ενημερωμένοι σύμβουλοι

Όπως παραδέχτηκε ο κ. Μιχαλάτος, το θέμα είχε πάει πρώτα στην Οικονομική Επιτροπή σε συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος. Προκαλεί τουλάχιστον απορία, αν όχι δυσπιστία, το πώς και δεν φρόντισε να ενημερώσει τους συμβούλους του για ένα τόσο σημαντικό θέμα παρότι ήταν βέβαιο ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα το έφερνε στο συμβούλιο.

Τέλος για την απουσία του από το Δημοτικό Συμβούλιο είπε ότι οφείλεται σε ασθένεια και ότι είχε «τον λαιμό του».

Ο Μαρούλης θα πληρώσει την υποχρέωσή του

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης εκτίμησε ότι ο κ. Μαρούλης θα πληρώσει τελικά την υποχρέωσή του γιατί, όπως είπε, δεν έχει δείξει τέτοιου είδους δείγματα γραφής μέχρι τώρα. Να σημειώσουμε εδώ ότι και ο δήμαρχος τον υπερασπίστηκε λέγοντας μάλιστα ότι τα χρέη προς αυτόν από έργα που έχει κάνει στην φτάνουν τα 3.000.000 ευρώ.

 Τι απαντά ο Γκισγκίνης

Επικοινωνήσαμε με τον σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, οποίος όταν άκουσε την (έμμεση) κατηγορία του κ. Μιχαλάτου έβαλε τα γέλια λέγοντας ότι όταν καταφέρεται εναντίον του κ. Παρίση του λένε ότι είναι με τον Μιχαλάτο και όταν καταφέρεται εναντίον του κ. Μιχαλάτου τον κατηγορούν ότι βοηθάει τον Παρίση. 
Πέρα απ’ αυτό όμως, δεν θέλησε να απαντήσει επί προσωπικού γιατί, όπως είπε, στην παράταξή του μιλούν μόνο δημόσια και όχι για προσωπικά θέματα. Κάλεσε όμως τον κ. Μιχαλάτο, όπως και τον κ. Παρίση, να μιλήσουν επί της ουσίας και να πουν για ποιο λόγο ο Δήμος Λειβαθούς πλήρωσε χρήματα που είχαν εκχωρηθεί σε τράπεζα, αλλά και για ποιο λόγο ο σημερινός δήμαρχος άργησε τόσα χρόνια να κάνει κάτι γι’ αυτό.

Η συνέντευξη δόθηκε στον Γιώργος Χαλαβαζή και τον inkefalonia.  

Προηγούμενο άρθρο