Σχετικά με το «σπάσιμο» του Δήμου Κεφαλονιάς και τις ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ (Τάσος Καβαλλιεράτος)

Έχουμε την εντύπωση πως, όλη αυτή η ένταση που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα με συνέντευξη της Βουλευτή στην ιστοσελίδα Kefalonitikanea.gr και τα λεγόμενά της σχετικά με το «σπάσιμο» του ενιαίου Δήμου Κεφαλονιάς, θα είχε αποφευχθεί, αν από την αρχή της επεξεργασίας των αλλαγών που ετοιμάζει το Υπουργείο Εσωτερικών, για κάποιους καλλικρατικούς Δήμους, μεταξύ αυτών και της Κεφαλονιάς, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και Ιθάκης, είχε καταθέσει τη πρότασή της, η οποία έχει προκύψει πριν από τις εκλογές του 2015 και αναφέρεται σε τέσσερις Δήμους για την και με την Ιθάκη πέντε!


Η πρόταση αυτή, είχε προκύψει, ύστερα από συνελεύσεις των Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς και αιτία ήταν, οι αλλαγές που επιχείρησε να επιφέρει στον Καλλικράτη ο τότε ΥΠ.ΕΣ. Γιάννης Μιχελάκης. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε, η πρόταση αυτή, δεν έχει αντικατασταθεί ή αναθεωρηθεί, ισχύει στο σύνολό της και είναι απορίας άξιο, γιατί έστω και με το χτεσινό Δελτίο Τύπου δεν ανακοινώθηκε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς στηρίζει τη θέση – πρότασή του για τέσσερις Δήμους στην Κεφαλονιά και με την Ιθάκη πέντε και αυτή πρότεινε ( ή έχει προτείνει ) και υπερασπίστηκε στον Υπουργό». Αυτή η ενέργεια, μαζί με τη δέσμευση της Βουλευτή στις δυο λαϊκές Συνελεύσεις Σάμης και Πυλάρου, για στήριξη του αιτήματος των κατοίκων των δυο περιοχών, για δημιουργία ενιαίου Δήμου στα πλαίσια της Επαρχίας Σάμης, θα είχε ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ και η Βουλευτής, στο θέμα αυτό, θα είχαν το κόσμο ενεργοποιημένο και δίπλα τους και θα αποφεύγετο κάθε είδους παρερμηνεία σε δηλώσεις συνεντεύξεις κλπ.
.
Υ.Γ. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς έχει καταθέσει τη παραπάνω πρόταση στον Υπουργό και δεν το έχει ανακοινώσει…τότε «κακό του κεφαλιού του»!

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0