Ένα «χαστούκι»… Ιστορία

Η ημέρα της γυναίκας κάθε άλλο παρά είναι μια απλοϊκή γιορτή που τιμά το «ωραίο φύλο». Αντιθέτως, πρόκειται για έναν φόρο τιμής στις γυναίκες εκείνες που έδωσαν με τον αγώνα και την δράση τους, αλλά και την ίδια την προσωπικότητα τους, ένα θηλυκό χρώμα στην ίδια την . Και εκείνη τις τίμησε με τον δικό της τρόπο, διαχρονικά και πολύ πέρα από την επετειακή μέρα της γυναίκας, υπογραμμίζοντας την προσφορά τους σε αγώνες «επώνυμους» αλλά και «ανώνυμους».
Μια ξεχωριστή προσωπικότητα που άφησε το δικό της στίγμα στην ελληνική κοινωνία είναι και η . Και είναι το δικό της εκείνο χαστούκι στη βασίλισσα Φρειδερίκη, ένα ιστορικό χαστούκι που εκφράζει την επιθυμία του μέσου Έλληνα εκείνης της περιόδου στο θεσμό της μοναρχίας, ένα χαστούκι σύμβολο του θάρρους, της τόλμης και της αποφασιστικότητας μιας γυναίκας «κόντρα» στην θηλυκή έκφραση της μοναρχίας.
Αντί λοιπόν αφιερώματος, τα Κεφαλονίτικα Νέα, τιμώντας την ημέρα αυτή της γυναίκας, παρουσιάζουν την Μπέτυ Αμπατιέλου, με ένα δημοσίευμα μας λίγο πιο παλιό, αλλά το ίδιο “φρέσκο” και συμβολικό. 
Ας το διαβάσουμε: