Αναβλήθηκε η δίκη για το σκάνδαλο της Νομαρχίας

Η πολύκροτη υπόθεση με το σκάνδαλο στην πρώην Νομαρχία Κεφαλονιάς & Ιθάκης ήταν να εκδικαστεί πριν από λίγες ημέρες στην Πάτρα, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά τελικά η εκδίκαση της σοβαρής αυτής υπόθεσης πήρε αναβολή για τα τέλη του 2018.
Το “κόλπο”, στήθηκε πάνω στις επιταγές που εξέδιδε η πρώην νομαρχία. Ο φερόμενος σύμφωνα με την δικογραφία κατηγορούμενος,  κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε τα ονόματα στα οποία κόβονταν οι επιταγές ή έκοβε επιταγές για λογαριασμό της νομαρχίας χωρίς όμως αυτές να αντιστοιχούν σε πραγματικά παραστατικά. 
Πιο συγκεκριμένα από τα στοιχεία που έχουν έρθει στην δημοσιότητα, προκύπτει ότι από το 2002 έως και το 2010, εκδόθηκαν συνολικά 546 επιταγές συνολικού ποσού 766, περίπου, χιλιάδων ευρώ, μέρος των οποίων «πήγε» στο «στοίχημα» και στο «τζόκερ», εξαιτίας του πάθους του φερόμενου ως κατηγορούμενος για τον τζόγο. 
Για το σκάνδαλο αυτό, είχε εγκατασταθεί  πριν χρόνια, για μέρες, στην το ΣΔΟΕ, ενώ στην έκθεση των Ορκωτών λογιστών που είχε δει το φως της δημοσιότητας, αναφερόταν ότι «Για την επιβεβαίωση του ως άνω υπολοίπου, ζητήσαμε από τον αρμόδιο υπάλληλο, μία αναλυτική κατάσταση των συγκεκριμένων επιταγών πληρωτέων, ο οποίος όμως μας δήλωσε ότι δεν υφίσταται τέτοια κατάσταση. Από περαιτέρω έλεγχό μας διαπιστώσαμε ότι δεν ήταν δυνατόν να βεβαιωθεί το συγκεκριμένο υπόλοιπο καθώς για τις επιταγές αυτές δεν υπήρχε κάποια ανάλυση σε κάποιο Βιβλίο Απογραφών ή σε κάποια εξωλογιστική κατάσταση, η οποία να περιλαμβάνει αναλυτικά την κάθε επιταγή ξεχωριστά (αριθμό επιταγής, όνομα τραπέζης, ημερομηνία έκδοσης και όνομα δικαιούχου) έτσι ώστε η Νομαρχία να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή το ύψος των επιταγών πληρωτέων που είναι ανεξόφλητες» 
Η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης θα λάβει χώρα πλέον στις αίθουσες του Δικαστηρίου, στο τέλος, όπως είπαμε, του 2018. 
 Σύνταξη-Επιμέλεια 

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο