Ο θεριακλής ο δήμαρχος [Editorial #19]

Στα Κεφαλονίτικα Νέα δεν είμαστε φανατικοί αντικαπνιστές. Κάποιοι είναι και καπνιστές μάλιστα. Και οι μη καπνιστές όμως πιστεύουμε ότι, παρά τις αδιαμφισβήτητες βλάβες που προκαλεί στην υγεία το τσιγάρο, η αντικαπνιστική εκστρατεία, όταν γίνεται υστερία, κάνει περισσότερο κακό από καλό. Θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να μπορούν να διασκεδάζουν, να δουλεύουν και να ζουν, όλοι, εθισμένοι και μη. Ενοχλώντας όσο μπορούν λιγότερο, οι μεν τους δε. Μέχρι να μην υπάρχουν «μεν»…

Από αυτό όμως, μέχρι ν’ ανάβεις τα τσιγάρα σου μπροστά σε παιδιά, καθισμένος αναπαυτικά στην καρέκλα του πρώτου πολίτη της Κεφαλονιάς έχει μεγάλη απόσταση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος καπνίζει κατ’ επανάληψη σε κοινή θέα, κατά παράβαση κάθε νόμου και κανονισμού. «Μαγκιά» του. Εκεί είναι όλοι ενήλικες. Ας τον σταματήσουν ή ας τον τιμωρήσουν αν τους βαστάει.

Μπροστά σε παιδιά όμως που όλοι, καπνιστές ή μη, προσπαθούμε να αποτρέψουμε από το να ξεκινήσουν αυτόν το διάολο, ποια ακριβώς «μαγκιά» εξυπηρετεί αυτό το… θεριακλίκι;

Και στο παρελθόν του έγινε παρατήρηση σε παρόμοια περίπτωση, από γονείς ή καθηγητές, χωρίς όμως, απ’ ότι φαίνεται, αποτέλεσμα.

Δήμαρχε, τον εθισμό σου τον καταλαβαίνουμε. Έχουμε περάσει κι εμείς από τα «δόντια» του.

Όμως αυτή η εικόνα δεν είναι ωραία και πρέπει να την «κόψεις».


Κεφαλονίτικα Νέα