Τέλος του 2018 το Αργοστόλι θα πίνει νερό από τη βρύση

Έπεσαν πριν από λίγο οι υπογραφές της σύμβασης για το έργο του Εργοστασίου Επεξεργασίας Νερού στο Αργοστόλι.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του, κ. Διονύσης Γεωργόπουλος το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου οπότε και το Αργοστόλι θα πίνει, όπως είπε, νερό από τη βρύση.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, Νίκος Ανουσάκης πρόσθεσε αστειευόμενος ότι στο χρόνο αυτό θα πρέπει να προστεθούν και οι… γνωστές καταγγελίες που θα γίνουν στο μέλλον και θα απαιτήσουν διερεύνηση. Παράλληλα τόνισε ότι το εργοστάσιο νερού έρχεται σε συνέχεια του έργου της αλλαγής των αμιαντοσωλήνων στο δίκτυο του Αργοστολίου ενώ προανήγγειλε και την αλλαγή του δικτύου υδροδότησης στο Ληξούρι.

Το κόστος του έργου αναμένεται να φτάσει στα 7 εκ. ευρώ ενώ η συνολική επιβάρυνση στον καταναλωτή προβλέπεται ότι θα είναι της τάξης των 11 λεπτών ανά κυβικό.

Το έργο έχει γίνει αντικείμενο κριτικής τους προηγούμενους μήνες από την αντιπολίτευση, κυρίως λόγω του τελικού κόστους επιβάρυνσης, της περιορισμένης χρήσης φωτοβολταϊκών, του μελλοντικού κόστους συντήρησης κ.α.

Όμως, ο διευθύνων  σύμβουλος και μέτοχος της εταιρείας στην οποία συμμετέχει με 25% και η Eurobank, δήλωσε ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σύγχρονη τεχνολογία (αντίστροφη όσμωση), ότι τα φωτοβολταϊκά θα καλύπτουν την απαιτούμενη ενέργεια για τη λειτουργία του κατά 25%, ενώ πρόσθεσε ότι και για τον ίδιο αυτό το έργο αποτελούσε όνειρο ζωής και αντικείμενο μελέτης από την εποχή που ήταν φοιτητής.

Πάντως, το εργοστάσιο αφαλάτωσης (ή αποσκλήρυνσης) του νερού, εφόσον όλα πάνε καλά, αναμένεται να λύσει ένα πρόβλημα δεκαετιών που ταλαιπωρούσε τους κατοίκους του Αργοστολίου, οι οποίοι αναγκάζονταν να προμηθεύονται εκατοντάδες εμφιαλωμένα νερά κάθε χρόνο. Κάτι που σήμαινε μεγάλη ταλαιπωρία αλλά και σημαντικό κόστος.

Ρεπορτάζ: Κεφαλονίτικα Νέα