«Μύλος» με τις αυτοδιοικητικές εκλογές – Μητσοτάκης: Δεν θα γίνουν με απλή αναλογική

«Μύλος» επικρατεί σχετικά με την διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών οι οποίες είναι προγραμματισμένες να γίνουν το φθινόπωρο του 2019.

Από τη μία, το περίφημο νομοσχέδιο για τον νέο Καλλικράτη, ή το σχέδιο «Κλεισθένης 1» που πρόκειται να αντικαταστήσει τον Καλλικράτη δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε μόλις σήμερα ότι οι εκλογές, παρά τα όσα έχει αποφασίσει ο υπουργός Πάνος Σκουρλέτης, δεν θα γίνουν με απλή αναλογική, αφού, όπως είπε, οι βουλευτικές εκλογές προηγούνται, υπονοώντας ότι, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει το εκλογικό σύστημα.

«Η κυβέρνηση εργαλειοποιεί και την αυτοδιοίκηση αλλάζοντας το εκλογικό σύστημα, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει χάος για να περιορίσει τις εντυπώσεις από την επερχόμενη συντριπτική ήττα της. Η απλή αναλογική ισοδυναμεί με ακυβερνησία είτε πρόκειται για το κεντρικό κράτος, είτε πρόκειται για την αυτοδιοίκηση. Δεσμεύομαι ότι αυτός ο νόμος θα αλλάξει και, καθώς οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν μετά τις εθνικές εκλογές, ο δήμαρχος θα μπορεί να λαμβάνει τις αποφάσεις του με βάση την εντολή που έλαβε από τους πολίτες» δήλωσε στο aftodioikisi.gr ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ειδικά μάλιστα για την Κεφαλονιά, η σύγχυση είναι ακόμη μεγαλύτερη αφού, από τη μία πηγές από το υπουργείο δηλώει ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδια η αλλαγή στο χωροταξικό του Καλλικράτη στο νησί, από την άλλη, μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, επιμένουν ότι ο δήμος θα «σπάσει».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0