Πέφτει η κρουαζιέρα – Διπλασιάζει τις αφίξεις η Κεφαλονιά

Αποτέλεσμα εικόνας για κρουαζιέρα site:kefalonitikanea.gr

Αντίθετη είναι η πορεία της κρουαζιέρας στην όπου έχει σχεδόν διπλασιάσει τις αφίξεις της, σε αντίθεση με την υπόλοιπη χώρα όπου καταγράφεται μείωση της τάξης του 3.2%.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα και σχολίασε ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, Θεόδωρος Κόντες.

Μικρή μείωση παρατηρείται και στην Κέρκυρα, σε ότι έχει να κάνει με τις αφίξεις, όμως ο αριθμός των επισκεπτών παραμένει στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Όπως αναφέρει το newmoney.gr, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιε­ρόπλοιων και Φορέων Ναυτιλί­ας: «Πρωτεύοντα ρόλο για την ανάπτυξη παίζει η ανταγωνιστι­κότητα σε υπηρεσίες, αλλά και οικονομικές διαφοροποιήσεις, χωρίς να φαίνεται ότι το λαμ­βάνουν σοβαρά οι υπεύθυνοι». Όπως επισημαίνει ο Θ. Κόντες: « οι κυρίως ανταγωνιστές μας γείτονες προωθούν προγράμ­ματα επιδοτήσεων για να δραστηριοποιηθούν ξανά στον τομέα αυτό, αλλά και επενδύουν τερά­στια κεφάλαια για υποδομές και όχι μόνο.

Το μεγαλύτερο complex center (shopping center, marina, cruise terminals / berths, αλλά και το μεγαλύτερο νέο διεθνές αερο­δρόμιο) πλησίον στην Κωνστα­ντινούπολη θα είναι αμέσως – άνισος ανταγωνιστής μας, ιδιαίτερα στο homeporting.

Αντιθέτως η χώρα μας με τις ελλειμματικές, προβληματικές υποδομές, αλλά και την αυξητι­κή πολιτική που εφαρμόζει έχει πολύ λίγα να περιμένει για την ανάπτυξη του κλάδου.

Τα πλεονεκτήματα της χώρας μας συμπεριλαμβανομένων της ακτογραμμής και πολυνησίας, οι καθαρές καταγάλανες θάλασσες, το πλήθος των ιστορικών, πο­λιτιστικών μνημείων, η ναυτική παράδοση, εμπειρίες yachting και πολλά άλλα είναι οι κύριες αιτίες προσέλκυσης πελατών στον θαλάσσιο τουρισμό γενικό­τερα αλλά και η ελπίδα μας για το αύριο».

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα
με πληροφορίες από newmoney.gr