ΚΚΕ: Κατέθεσε Τροπολογίες για συντάξεις και επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Την κατάργηση των ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς, προτείνει, με τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το .
«Το ΚΚΕ έχει αποκαλύψει και καταγγείλει το τσάκισμα των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες περικοπές των μισθών και συντάξεων και διεκδικεί την κάλυψη των απωλειών τους, την επαναφορά της 13ης και 14 σύνταξης.
Ο ν. 4387/2016 με τα άρθρα 14 και 33 όπως τροποποιήθηκαν με τον 4472/2017 προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς έως 18% από 1/1/2019.Οι απώλειες για τους απόμαχους της δουλειάς συνεχίζονται δημιουργώντας συνθήκες απόγνωσης επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η μεταμνημονιακή εποχή θα συνοδεύετε με νέα μέτρα για την κάλυψη των ματωμένων πλεονασμάτων και την ικανοποίηση των αιτημάτων των επιχειρηματικών ομίλων» αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας το ΚΚΕ και εξηγεί ότι με αυτή την πρωτοβουλία του αυτή στηρίζει τον αγώνα των συνταξιουχικών οργανώσεων και το αίτημα τους για κατάργηση των ρυθμίσεων του Ν. 4387/16 που προβλέπουν τον επανυπολογισμό των συντάξεων και την περικοπή της προσωπικής διαφοράς.
Το ΚΚΕ κατέθεσε επίσης τροπολογία για επαναφορά των διατάξεων για τον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.
«Με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ) δεσμεύτηκαν για την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελούσε ένα μέτρο – αντιστάθμισμα στις συνέπειες που δυσκολεύουν τη ζωή των νησιωτών» αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει ότι «η προσωρινή διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά μέχρι τις 31-12-2018 και με πρόφαση το προσφυγικό είναι μία ενέργεια νομιμοποίησης των επικίνδυνων και αντιδραστικών επιλογών της ΕΕ που μετατρέπει τα νησιά σε μόνιμους χώρους εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών».
«Το ΚΚΕ διεκδικεί την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα πλαίσια αυτά προτείνει τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου» αναφέρει το ΚΚΕ στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη εργασία.
The post ΚΚΕ: Κατέθεσε Τροπολογίες για συντάξεις και επαναφορά μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά appeared first on Aftodioikisi.gr.

Πηγή – Περισσότερα: Aftodioikisi.gr