Ενοικιαζόμενα: Να σταματά η οικοδομική δραστηριότητα την καλοκαιρινή σεζόν

Να σταματουν οι οικοδομικές δραστηριότητες βαρέας όχλησης κατά τη θερινή τουριστική σεζόν ζητούν οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων καταλυμάτων της Κεφαλονιάς.

Οι ξενοδόχοι ζήτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο να παρέμβει ο Δήμος Κεφαλονιάς και να θεσπίσει κανονισμό που θα απαγορεύει αυτού του είδους τις εργασίες κατά τους θερινούς μήνες, όπως κάνει ο Δήμος Θήρας, ο Δήμος Μυκόνου κ.α.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Κεφαλονιάς, κ. Ατσάρος, όσο και η πρόεδρος των επαγγελματιών της Παλικής, κ. Ατσάρου, τόνισαν ότι πλέον οι εταιρείες βάζουν όρους, ακόμα και σε διετή συμβόλαια, ότι εάν υπάρχει οικοδομή κοντά στα τουριστικά καταλύματα, το συμβόλαιο καθίσταται άκυρο. Αυτό σημαίνει οικονομική καταστροφή για τους επαγγελματίες.

Να σημειώσουμε ότι ο Δήμος Θήρας, στον κανονισμό της καθαριότητας έχει εντάξει διάταξη για την απαγόρευση κυριως μεταφορών μπαζών και οικοδομικών υλικών.
Πέρα απο αυτό, είναι φανερό ότι σε ένα τουριστικό θέρετρο όπως είναι η Κεφαλονιά, φαντάζει εξοργιστικό να υπάρχουν βαρειές οικοδομικές εργασίες δίπλα ακριβώς από τουριστικές επιχειρήσεις, την ώρα που το νησί ζει από τον τουρισμό.

Οι μηχανικοί πάντως αντιδρούν και ζητούν να υπάρξει συζήτηση ανάμεσα στους επαγγελματίες της οικοδομής και του τουρισμού, μαζί με τους φορείς για να βρεθεί μία χρυσή τομή.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0