Το Seanema Festival εναντίον της ομοφοβίας – Η Μαρία Γιαννακάκη στην Κεφαλονιά

«Χωρίς την αγάπη, θά ‘μουνα μόνος». Αυτός είναι ο τίτλος της θεματικής του φετινού Seanema Open Air Cinema Festival που είναι αφιερωμένη στα δικαιώματα, τις ζωές και τις ιστορίες που ανοίκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Αυτό σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Βασίλης Κεκάτος, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε για την παρουσίαση του προγράμματος.

«Στόχος μας είναι πάντα η ενημέρωση, η εξοικείωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού», με σκοπό την εξάλειψη της ομοφοβίας και την επικράτηση της κοινωνικής ισότητας», είπε ο κ. Κεκάτος και πρόσθεσε: «Είναι ένα φλέγον ζήτημα, δυστυχώς πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν με τον τρόπο που αγαπάνε στον τόπο τους γιατί οι υπόλοιποι, οι… “καθώς πρέπει” άνθρωποι, έχουν πρόβλημα με αυτό».

Ας μας κοστίσει

Ο Βασίλης Κεκάτος παραδέχτηκε ότι η επιλογή αυτής της θεματικής μπορεί να «στοιχίσει σε συμμετοχή του κοινού, σε υποστήριξη κ.λπ.» όμως πρόσθεσε ότι οι λόγοι που επιλέχθηκε αυτή η θεματική από την ομάδα που διοργανώνει το φεστιβάλ είναι καθαρά συνειδησιακοί.

«Πιστεύουμε στη δύναμη του κινηματογράφου και παράλληλα δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι της γενιάς μας δεν μπορούν να ζήσουν στον τόπο τους, όπως εκείνοι επιθυμούν».

Η στην

Η γενική γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείο Δικαιοσύνης και πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρία Γιαννακάκη, θα παραβρεθεί στο φεστιβάλ, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο την θεματική

45 εθελοντές

Το , χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει και αναβαθμίζεται. Ταυτόχρονα, όπως αποδεικνύεται προσπαθεί μέσα τόσο από την αισθητική των ταινιών που επιλέγει όσο και μέσα από τις θεματικές του να παίξει ενεργό ρόλο στην κοινωνική ευαισθητοποίηση πάνω σε θέματα της καθημερινότητας.

Οι διοργανωτές του Seanema όμως τόνισαν ότι όλο αυτό δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την στήριξη των 45 περίπου εθελοντών, των χορηγών και των θεσμικών φορέων που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια (ΚΕΔΗΚΕ, ΠΕΔΙΝ, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων).

Το φεστιβάλ στηρίζει φέτος και η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς ενώ για πρώτη φορά το Seanema συνεργάζεται με το Saristra Festival αναλαμβάνοντας το πρώτο το οπτικό μέρος του δεύτερου ενώ το Saristra θα πραγματοποιήσει μία από τις συναυλίες του στο Κτήμα Χαριτάτου, έναν δηλαδή από τους χώρους που γίνονται οι προβολές του Seanema.

Δείτε το πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ.

Ακούστε τον Βασίλη Κεκάτο και την Ηλέκτρα Ελληνικιώτη να μιλούν για τις ταινίες που θα παρουσιαστούν, το διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους που φέτος είχε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή αφού έκαναν αίτηση για συμμετοχή περίπου 150 σκηνοθέτες καθώς και τους γνωστούς σκηνοθέτες που θα παραβρεθούν στις προβολές.
Κινηθείτε ανάμεσα στα μέρη της παρουσίασης με τα βελάκια που βρίσκονται στο player.