Ο Βασίλης Κεκάτος στο φεστιβάλ του Λοκάρνο [εικόνες – video]

Στο διαγωνιστικό τμήμα του του Λοκάρνο θα συμμετάσχει η ταινία «The Silence of the Dying Fish» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Κεκάτου.

Το φετινό 71ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο πραγματοποιείται φέτος από την 1η έως τις 11 Αυγούστου και ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι η ανοιχτή προβολή στην κεντρική πλατεία της ομώνυμης πόλης, στην Piazza Grande, με χωρητικότητα 8000 θεατών.

Το «The Silence of the Dying Fish», h 19λεπτη ταινία που γυρίστηκε στην , θα διαγωνιστεί στο τμήμα «Pardi di domani» μαζί 28 άλλες ταινίες μικρού μήκους από χώρες όπως η Κίνα, οι Η.Π.Α., η Ισπανία, η Γερμανία, ο Καναδάς κ.α.

Υπόθεση:

Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία που διηγείται την ιστορία του Μάκη, ενός υπαλλήλου ιχθυοτροφείου, ο οποίος ένα πρωί πηγαίνοντας για τη δουλειά του, πληροφορείται πως έχει πεθάνει την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από ορισμένες ανεπιτυχείς προσπάθειες που καταβάλλει για να πείσει πως δεν είναι νεκρός, αποδέχεται τη μοίρα του με απάθεια και περνάει την υπόλοιπη μέρα του προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο καναρινιών του, ώσπου να φτάσει η ώρα της κηδείας του.

Η παραγωγή είναι της Ελένης Κοσσυφίδου, της Delfhine Schmit και του Guillaume Dreyfus, το μοντάζ έχει κάνει η Σμαρώ Παπαευαγγέλλου, τον ήχο ο Γιάνης Αντύπας και η Βάλια Τσέρου και τη διεύθυνση της φωτογραφίας ο Γιώργος Βαλσαμής.

Δείτε ένα απόσπασμα από την ταινία.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα