Μικροί Κεφαλονίτες μαθητές ντύθηκαν πρόσφυγες [video]

Φόρεσαν τα χαρακτηριστικά κόκκινα σωσίβια που είδαμε εκατοντάδες φορές στους τηλεοπτικούς δέκτες, πάνω σε ζωντανά ή και νεκρά σώματα προσφύγων, ακόμα και μικρών παιδιών, βούτηξαν στη θάλασσα και έστησαν με αυτό τον τρόπο ένα μικρό βίντεο.

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου με το βίντεο αυτό θα συνοδεύσουν την θεατρική παράσταση «Το Διπλό Ταξίδι» που παρουσιάζουν σήμερα στην πρώτη μέρα του που πραγματοποιείται στο θεατράκι της Καλλιθεάς, στη Λακήθρα.

Πρόκειται για μία αναπαραστατική παρουσίαση του ομώνυμου βιβλίου της Λίτσας Ψαραύτη το οποίο οι μαθητές μελέτησαν, στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος για τους πρόσφυγες στην ελληνική λογοτεχνία.

Η γνωστή και πολυβραβευμένη για την πορεία της στην παιδική κι εφηβική λογοτεχνία συγγραφέας, Λίτσα Ψαραύτη, ξαναθυμάται και διηγείται αυτά που έζησε, λόγω της θλιβερής επικαιρότητας του τωρινού προσφυγικού κύματος. Η ίδια είχε βιώσει –με ανάστροφη πορεία σε σχέση με σήμερα– μια άγνωστη στους πολλούς ιστορία βίαιης φυγής από τη Σάμο και φυγάδευσης στην Τουρκία κι ύστερα ένα ταξίδι μέχρι την Παλαιστίνη του 1943.

Το βιβλίο διατίθεται στο χώρο του Φεστιβάλ, τα έσοδα του οποίου θα αξιοποιηθούν στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή Σύνδρομο Down «Μαρία Κόκκορη», της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Το φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα στις 20:30.

Σύνταξη/επιμέλεια: Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0