Ακρωτηριασμός 32χρονου διαδηλωτή χθες στην Λευκίμμη της Κέρκυρας

Έντονες αντιδράσεις και πολλές καταγγελίες από κατοίκους της Λευκίμμης προκάλεσε ο χθεσινός σοβαρός τραυματισμός 32χρονου διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε σε διαδήλωση-διαμαρτυρία με πορεία από το Νεοχώρι στα Μεσοράχια Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες αυτές, η αστυνομία που εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα διατηρεί ισχυρή παρουσία στην περιοχή έριχνε “στο ψαχνό“, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές, έσκασε μπροστά στον συγκεκριμένο διαδηλωτή κάποιος εκρηχτικός μηχανισμός, κάτι όμως που αρνούνται οι διαδηλωτές, καθώς, όπως είπαν, από την ένταση της αστυνομικής βίας τραυματίστηκαν και πολλοί άλλοι. 
Το θύμα ακρωτηριάστηκε στο δεξί του χέρι από τον αγκώνα, έχει προβλήματα ακοής, εκδορές στο θώρακα και θλαστικά τραύματα κεφαλής.
Θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα αντιστέκονται στην δημιουργία ΧΥΤΑ στην , ενώ και στο παρελθόν έχουν καταγγείλει περιστατικά αστυνομικής βίας από δυνάμεις που έχουν μεταφερθεί στην περιοχή τους. 
Αυτή την ώρα, έχει προγραμματισθεί πορεία με μηχανές και αυτοκίνητα  από το λιμάνι της Λευκίμμης έως την πόλη της Κέρκυρας, όπου και η κεντρική έδρα της Π.Ι.Ν.
Πηγή: ΕΡΤ
φωτο: corfuvoice.gr