Μαρία Μπελιμπασάκη: Πρωταθλήτρια με ψυχή δίνει κουράγιο σε όλους μας

Αισθάνομαι μεγάλη λύπη για την κατάσταση που επικρατεί στην , ο κόσμος υποφέρει. Θέλω να ευχηθώ σε όλον τον κόσμο να έχει υγεία. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Θέλω να πω σε όλους να μην τα παρατάτε να μην το αφήνουν με τίποτα και να συνεχίζουν. Τα φιλιά μου στην Ελλάδα, μην τα παρατάτε
Με αυτά τα λόγια μια υπέροχη αθλήτρια και όπως φαίνεται ένας καταπληκτικός άνθρωπος, η , η αθλήτρια που με Πανελλήνιο ρεκόρ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 400μ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, μοίρασε στην ταλαιπωρημένη τον τελευταίο καιρό αλλά και τα τελευταία χρόνια ελληνική κοινωνία συγκίνηση, περισυλλογή και δύναμη. 
Με σαφή αναφορά στις φονικές πυρκαγιές με τα τραγικά αποτελέσματα που στοίχησαν την ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, αλλά και στην μακροχρόνια ανεργία, την εξαθλίωση και την φτώχεια που μαστίζει την χώρα μας σχεδόν 10 χρόνια τώρα, η δευτεραθλήτρια Ευρώπης, τόλμησε με θάρρος… αθλητικό να ξεφύγει από τα στενά πλαίσια της ιδιότητάς της και να δώσει δύναμη σε μια χώρα που ξέρει να σηκώνει κεφάλι ακόμη και στις πιο μεγάλες τραγωδίες της. 
Εμείς, όλοι εμείς, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε την μεγάλη αυτή αθλήτρια για λόγους πολλούς περισσότερους από ένα ασημένιο μετάλλιο, όσο σπουδαία και μοναδική κατάκτηση  κι αν  αποτελεί ένα τέτοιο μετάλλιο στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση ανοικτού στίβου. Άλλωστε, τέτοιους αθλητές χρειαζόμαστε, Πρωταθλητές στον στίβο αλλά και την ζωή. 
Καλή συνέχεια Μαρία Μπελιμπασάκη!
Ας παρακολουθήσουμε την δήλωσή της μετά την μεγάλη επιτυχία της: 
Σύνταξη-Επιμέλεια
φωτο: efsyn