Χρυσή και η Παπαχρήστου στο Βερολίνο!

Για την Βούλα Παπαχρήστου είναι μια δικαίωση, ένα κάποιο comeback, που λένε οι Αγγλοσάξωνες. Εξι χρόνια πριν είχε τεθεί εκτός αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου λόγω των ρατσιστικών σχολίων της —ήταν και οι εμφανίσεις της στο πλευρό του χρυαυγίτη Κασιδιάρη που δεν βοήθησαν— και είχε κοπεί απότομα, όχι χωρίς λόγο. Εξι χρόνια μετά βρέθηκε να πανηγυρίζει ένα χρυσό μετάλλιο και να δέχεται τα συγχαρητήρια του πολιτικού κόσμου· ας μην γελιόμαστε, η παρουσία της Παπαχρήστου στο σκάμμα του τριπλού είχε πάντα και πολιτική χροιά.

Θερμά συγχαρητήρια στην Βούλα Παπαχρήστου για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. #EC2018#Berlin2018

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) August 10, 2018

Τρίτο χρυσό για την Ελλάδα στο #Berlin2018 από τη Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν. Θερμά συγχαρητήρια! Περηφάνια και συγκίνηση! pic.twitter.com/tvey0wHfK4

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) August 10, 2018

Η 29χρονη άλτρια, λοιπόν, προσέφερε ένα ακόμη χρυσο μετάλλιο -το τρίτο- για την Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου του Βερολίνου. Ηταν άλλωστε φαβορί. Και το καταφερει, χωρίς να χρειαστεί να προσπαθήσει ιδιαίτερα. Στο δεύτερο της άλμα, η ελληνίδα πρωταθλήτρια έφτασε στο 14,60 μ. και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρώτη θέση, αφού καμία αθλήτρια δεν κατάφερε να την ξεπεράσει στις προσπάθειες που ακολούθησαν.

Η @papachristouv έκανε 14,60 μ. στο δεύτερο άλμα της και έβαλε υποψηφιότητα για το χρυσό μετάλλιο. Πάμε!!!! #berlin2018
Geplaatst door Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείωνop Vrijdag 10 augustus 2018

Τα υπόλοιπα άλματα της Παπαχρήστου ήταν άκυρα πέραν του τελευταίου, που έφτασε στο 14,32 μ. Ο στόχος της όμως, είχε επιτευχθεί! Μετά το επιτυχημένο άλμα της, αφιέρωσε την προσπάθεια στα θύματα των πυρκαγιών δείχνοντας τον ουρανό του Βερολίνου.

«Ηξερα ότι ήμουν σε θέση να κερδίσω από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στην Γερμανία. Είμαι πολύ χαρούμενη»δήλωσε μετά τον αγώνα της η Βούλα Παπαχρήστου.

«Εύχομαι να χάρισα στους Ελληνες λίγη αισιοδοξία και ένα χαμόγελο. Ειδικά στις οικογένειες που ακόμα θρηνούν στην Ανατολική Αττική. Εύχομαι να μην ζήσουμε ποτέ κάτι τέτοιο» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: