Αναστασία Μουτσάτσου και Φωτεινή Βελεσιώτου “μάγεψαν” στην Αγ. Ευφημία

και , δυο… αταίριαστα ταιριασμένες και πολύ ιδιαίτερες φωνές στο ελληνικό τραγούδι, μάγεψαν χθες 11 Αυγούστου όλους εκείνους που είχαν την τύχη να  απολαύσουν μια μοναδική μουσική βραδιά στο γραφικό λιμανάκι της Αγ. Ευφημίας. 

Στον κατάμεστο από κόσμο, ντόπιους και επισκέπτες, μόλο της Αγ. Ευφημίας, δίπλα ακριβώς από το σημείο που “σπάνε” τα κύματα της θάλασσας και με θέα το πανέμορφο αυτό χωριό της Πυλάρου, οι δυο αγαπημένες παρουσίες στο ελληνικό πεντάγραμμο, για δυόμιση περίπου ώρες ασταμάτητα και με εξαιρετική διάθεση, χάρισαν σε ένα κοινό όλων των ηλικιών και μουσικών προτιμήσεων μια μελωδική αναδρομή στο ελληνικό τραγούδι, χωρίς φυσικά να λείψουν και τα δικά τους τραγούδια, εκείνα που έκαναν τους λάτρεις του ελληνικού τραγουδιού, έντεχνου και λαϊκού, να τις αγαπήσουν. 
Η συναυλία αυτή, μια μουσική αναφορά χωρίς… “Διόδια” σε τραγούδια που αγαπήθηκαν και δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς,  που χάρισαν στον λαό μας τραγούδια εξαιρετικά και διαχρονικά, οργανώθηκε με πρωτοβουλία τοπικής ιδιωτικής επιχείρησης στην που γιόρτασε με αυτόν τον τρόπο τα 20 χρόνια της στα θαλάσσια μέσα αναψυχής αλλά και της , ενώ σημαντική ήταν και η συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων της περιοχής. 
Η εναλλαγή των δυο αυτών ξεχωριστών φωνών, της Αναστασίας Μουτσάτσου και της Φωτεινής Βελεσιώτου, αλλά και η κοινή τους παρουσία στο λιτό και διακριτικό πάλκο, με την… συμπαράσταση του “δικού” μας Σωτήρη Μπάλα που καταχειροκροτήθηκε σε τραγούδια του Μάνου Ελευθερίου και του Θάνου Μικρούτσικου, άφηνε πότε μια γλυκιά μελωδική γεύση ανάλογη του απαλού αέρα που φύσαγε στην προβλήτα και πότε το σπάνιο ηχόχρωμα με ροκ λαϊκές διαστάσεις της Βελεσιώτου, δημιουργώντας μια σπάνια καλλιτεχνική χημεία, απόλυτα συμβατή με τον χώρο, την βραδιά αλλά, όπως αποδείχτηκε, και  με τις μουσικές προτιμήσεις και αναφορές του κοινού που σιγοτραγούδησε τις γνωστές επιτυχίες τους, όπως και άλλων σύγχρονών δημιουργών, αλλά και τραγούδια που άφησαν ιστορία. 
Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί η σπάνια στιγμή που η Βελεσιώτου απέδωσε μοναδικά το   “Καίγομαι-Καίγομαι” από το “Ρεμπέτικο” , όπως και τον “Ακροβάτη” που έγινε αγαπητό στο νεότερο κοινό από τον Γιάννη Χαρούλη, αλλά και οι δεύτερες φωνές της Μουτσάτσου σε λαϊκά τραγούδια όπως η Φτωχογειτονιά.               

“ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ – ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
Τα YELLOW BOATS, γιορτάζοντας είκοσι χρόνια παρουσίας στο χώρο των
θαλασσίων μέσων αναψυχής και η ΚΕΔΗΚΕ διοργανώνουν συναυλία με την
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ και την ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ σε μια βραδιά με
τραγούδια δικά τους αλλά και επιλογές από ένα μεγάλο φάσμα του καλού Ελληνικού
τραγουδιού.
Στη συναυλία συμμετέχει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΛΑΣ.

Τους καλλιτέχνες θα συνοδεύσουν οι μουσικοί, Γιώργος Καραμφίλης, μπουζούκι,
τζουρά, μπαγλαμά, ο Νίκος Παπαναστασίου, ακορντεόν και η Μαρίνα Τσοκάνη,
πιάνο-πλήκτρα.

Σάββατο 11 Αυγούστου και ώρα 21:00.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό
Την διοργάνωση στηρίζουν οι επιχειρήσεις Αγίας Ευφημίας
Παραδοσιακά προιόντα ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ, εστιατόριο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ,
εστιατόριο ΣΠΥΡΟΣ, super market ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ, creperie CHOCO-BI,
all day FIOR D’AMORE, εστιατόριο ΣΤΕΚΙ και
η επιχείρηση Σάμης, super market ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ

Χορηγός επικοινωνίας IONIAN GALAXY 90,8FM”
Σύνταξη-Επιμέλεια

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0