Επίθεση στη Θεοπεφτάτου με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιθάκη

Απρόσμενη επίθεση από μεγάλη μερίδα του αντιπολιτευόμενου τύπου δέχτηκε η βουλευτής του νομού με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην .

Η επίθεση είχε ως αφορμή το γεγονός ότι η βουλευτής, όπως συνηθίζεται, υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό και τον συνόδευσε σε όλη την επίσκεψή του στο νησί.

Το θέμα θα μπορούσε να είναι μία απλή υπερβολή από τα αντιπολιτευτόμενα ΜΜΕ όμως τελικά η υπόθεση έχει… «ψωμί» κι αυτό προέρχεται από το… πάρτι που έγινε πριν στα κοινωνικά δίκτυα, και ειδικά στο twitter.

Γνωστοί δημοσιογράφοι αλλά και χρήστες του twitter που έχουν αντιπολιτευτικό προφίλ, δεν αναγνώρισαν την βουλευτή και έσπευσαν να ισχυριστούν ότι πρόκειται για μία… «στημένη» υπόθεση με εικονικούς οπαδούς. Άλλοι δεν γνώριζαν ότι η βουλευτής Κεφαλονιάς είναι και βουλευτής Ιθάκης και την κατηγόρησαν ότι ταξίδεψε από το ένα νησί στο άλλο για να… τον αγκαλιάσει.

Όταν αργότερα έγινε αντιληπτή η… γκάφα έσπευσαν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ (π.χ. Παραπολιτικά) να την καλύψουν, καυτηριάζοντας το γεγονός ότι η Θεοπεφτάτου έκανε αυτό που κάνουν όλοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όταν επισκέπτεται ο πρωθυπουργός την περιοχή τους: Τον υποδέχονται και τον συνοδευουν, δηλαδή, στην επίσκεψή του.

Και μάλιστα, επειδή εκείνη κρατούσε σημειώσεις στην συνάντηση στο δημαρχείο (στην οποία ο δήμαρχος του νησιού Διονύσης Στανίτσας μίλησε για τα έργα που γίνονται αλλά και γι’ αυτά που έχει ανάγκη το νησί), αυτό στάθηκε αφορμή για να χαρακτηριστεί από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» ως… «κομπάρσος» και…. «πρακτικογράφος» του πρωθυπουργού.

Τι κι αν η Θεοπεφτάτου είναι γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας και βουλευτής του νησιού. Αυτό φαίνεται ότι για τα ΜΜΕ που στηρίζουν την Νέα Δημοκρατία, όταν το συνειδητοποίησαν, δεν έπαιζε κανένα ρόλο.

Τα Κεφαλονίτικα Νέα έχουν ασκήσει πολλές φορές κριτική στην κυβέρνηση αλλά και τη βουλευτή για τις πολιτικές τους επιλογές και ειδικά για τις… κωλοτούμπες που ακολούθησαν όσα ηρωικά έταζαν προεκλογικά. Όμως από την άλλη δεν μπορούμε να μην καυτηριάσουμε το γεγονός ότι ένα μέρος της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ που τη στηρίζουν, θεωρούν τον κόσμο ηλίθιο.

Τόσο ο , όσο και η βουλευτής έχουν πολλά που μπορεί να τους προσάψει κανείς, όμως σίγουρα αυτά δεν έχουν σχέση με το αν η βουλευτής φίλησε τον πρωθυπουργό κατά την υποδοχή του, αν κρατούσε σημειώσεις σε μία συνάντηση μαζί του, και πολύ περισσότερο με το αν… φορούσε πουά.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού και το γεγονός ότι επέλεξε την Ιθάκη για να απευθύνει το διάγγελμα για το (όποιο) τέλος των μνημονίων, είχε μάλλον θετικό αντίκτυπο στον κόσμο του νησιού, αφού υπήρξαν αρκετοί που τον καλοδέχτηκαν. Κάποιοι από αυτούς ήταν επισκέπτες και προφανώς υπήρχαν και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως σαφώς υπήρξαν και διαμαρτυρίες. Άλλοτε πιο ήπιες και άλλοτε πιο έντονες όπως π.χ. το γεγονός ότι υπήρξαν χωριά της Ιθάκης (σύμφωνα με το in.gr) στα οποία οι καμπάνες χτύπησαν πένθιμα.

Λ.Α. / Κεφαλονίτικα Νέα