Δυνατό ξεκίνημα για το Saristra Festival 2018 [Εικόνες – Video]

Κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή ήταν η πρώτη μέρα στο φετινό . Παρά το γεγονός ότι απουσιάζουν τα (ελληνικά)… «μεγάλα ονόματα» (ή«γνωστά ονόματα» καλύτερα), οι μπάντες που εμφανίστηκαν στα… αλώνια των Παλιών Βλαχάτων (φέτος οι σκηνές είναι δύο), ξεσήκωσαν τον κόσμο που τελικά κατέκλισε το παλιό χωριό.

 

Οι ξεσηκωτικοί Chickn, ο φανταιζί Jack Heart, οι υπόγειοι 2 By Bukowski και οι ευρηματικοί The Steams μαζί με την Nefeli Walking Undercover στη δεύτερη σκηνή έδωσαν για μία ακόμη χρονιά πνοή στο εγκαταλελειμμένο χωριό.

 
Οι διοργανωτές απέδειξαν και πάλι ότι αποτελούν μία από τις πιο ψαγμένες ομάδες με βαθιά γνώση της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και το γεγονός ότι αυτή η μουσική σκηνή είναι σπαρμένη με μικρά αλλά φωτεινά αστέρια που λάμπουν.

Και στο βάθος… ο Άρης

Όσο στο Αργοστόλι αιωρούνταν την ίδια βραδιά το φάντασμα του καλού λαϊκού τραγουδιού, μιξαρισμένο με δήθεν μοντερνιές που θύμιζαν αναπαλαίωση πλαστικής καρέκλας, στο χωριό-φάντασμα των Παλιών Βλαχάτων έπαιρνε πνοή ό,τι πιο φρέσκο και ταλαντούχο διαθέτει η μουσική μας σήμερα.

Και στα δύο, ο κόσμος ανταποκρίθηκε. Ο καθένας με τα κέφια του, δε λέω…

Παράλληλα ξεκίνησαν οι παράλληλες δράσεις στον περιβάλλοντα χώρο γύρω απ’ τα… πέτρινα αλώνια που περιλάμβαναν από προβολές των ταινιών μικρού μήκους του φετινού Seanema Festival, μέχρι τον υπεύθυνο πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να διανθίζει την ομιλία του με μια μίνι σόλο παράσταση Commedia dell’ Arte. Η ομιλία του ήταν βαρετή, όπως είναι συνήθως οι ομιλίες των πολιτικών σε τέτοιες εκδηλώσεις. Σηκώθηκα κι έφυγα. Στην αρχή μάλιστα βάλαμε τα γέλια, όταν τον ακούσαμε που άρχισε να παίζει τους ήρωες του ιταλικού λαϊκού θεάτρου μόνος επάνω στη σκηνή. Έτσι όμως όπως αντανακλούσε η φωνή του στα σοκάκια του παλιού χωριού, με χρωματισμό και πάθος καλού ηθοποιού, να πω την αμαρτία μου, μου άρεσε. Αργότερα διάβασα ότι ήταν και απόφοιτος της σχολής του Θεάτρου Τέχνης με μεγάλη πορεία στο Θέατρο. Έτσι εξηγείται…

 

Εκτός από αυτά, έχουμε εκθέσεις μοντέρνας τέχνης, δημόσιες αναγνώσεις και πολλά άλλα.

Η συνέχεια… αύριο

Δείτε εικόνες και βίντεο από την πρώτη βραδιά στο Saristra Festival 2018.

Λ. Αθανασιου / Κεφαλονίτικα Νέα

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0