Άνοιγμα σε συνεργασίες με το Κίνημα Αλλαγής από την Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Συνέντευξη στο politik.gr και τον Γ. Συμεωνίδη έδωσε η βουλευτής Κεφαλονιάς στην οποία τόνισε την ανάγκη συνεργασιών για την επόμενη ημέρα, λόγω της απλής αναλογικής. Μίλησε για «ψύχραιμες φωνές στο ΚΙΝΑΛ που καλούν την Φώφη Γεννηματά να εκκινήσει έναν πολιτικό και ιδεολογικό διάλογο», με τελικό σκοπό τη συνεργασία μετά τις εκλογές.

-Από τη μία ζητάτε συνεργασία όλων των προοδευτικών δυνάμεων κι από την άλλη κατηγορείτε το ΚΙΝΑΛ ως «δορυφόρο» της ΝΔ. Γιατί να συνεργαστεί μαζί σας η Φώφη Γεννηματά όταν στοχεύετε συνεχώς την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ κι έχετε στοχοποιήσει αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη;


«Για την περίοδο που κυβέρνησε η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ τη χώρα έχει κάνει απολογισμό ο ελληνικός λαός. Το ΠΑΣΟΚ από το 45% πήγε στο 5% και η ΝΔ αντίστοιχα από το 40%-45% πήγε στο 25%. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε από το 3% στο 35%. Η επόμενη ημέρα έχει αναγκαστικά συνεργασίες. Έτσι είναι η απλή αναλογική, έτσι είναι οι μη αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Οι συγκλίσεις θα κριθούν στα προγραμματικά. Αν η κυρία Γεννηματά εξακολουθεί να υποκύπτει στις φωνές των στελεχών του ΚΙΝΑΛ τα οποία επιμένουν στην πολιτική σύμπλευση με τη γραμμή του κ. Μητσοτάκη, ας επιλέξουν αυτό. Αυτή όμως δεν είναι η τοποθέτηση των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων στην Ευρώπη. Στα 44α γενέθλια του το ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μια καθαρά αντι-ΣΥΡΙΖΑ επίθεση μιλώντας ταυτόχρονα για ανάγκη εθνικής συνεννόησης. Με ποιους θα συνεννοηθεί; Με ποιους θα απαντήσει στα μεγάλα πολιτικά ερωτήματα που θέτει η μεταμνημονιακή εποχή; Με ποιους θα συνεργαστεί για να υλοποιηθούν οι από καιρό ώριμες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις; Πως θα εξαλειφθεί η διαφθορά; Πως θα αναχαιτιστεί η ακροδεξιά; Ζητήματα για τα οποία τις απαντήσεις έχει η Αριστερά και για αυτό το λόγο πολλές και ψύχραιμες φωνές της παράταξής της την καλούν να εκκινήσει έναν πολιτικό και ιδεολογικό διάλογο», είπε η κ. Θεοπεφτάτου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0