Δρακουλόγκωνας: Ο Μύρτος είναι απόλυτα ασφαλής [video]

Ο Παναγής Δρακουλόγκωνας μιλώντας, τόσο στα Κεφαλονίτικα Νέα, όσο και στο Start TV της Κέρκυρας, απαντώντας στις δηλώσεις Λέκκα, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τον Μύρτο και ότι για να ξαναγίνει η πιο γνωστή παραλία της Κεφαλονιάς και πάλι ασφαλής πραγματοποιήθηκαν τρία σημαντικά έργα.

Κάναμε όλα όσα χρειάζονταν με τον πιο σύγχρονο τρόπο

Στις δηλώσεις του στο Κερκυραϊκό κανάλι, ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς ανέφερε τα εξής:

«Μετά το σεισμό του 2014, πράγματι υπήρχε θέμα, λόγω αποκόλλησης μιας βραχομάζας, και γι’ αυτό το λόγο έγιναν μελέτες για την βραχοπροστασία του Μύρτου. Στα πλαίσια αυτών των μελετών εκτελέστηκαν συνολικά τρία έργα. Ένα από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και δύο από το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Με βάση τις μελέτες του 2014, αρχές του 2017 είχαμε ολοκληρώσει όλα όσα προέβλεπαν οι μελέτες, προκειμένου να χαρακτηρίσουμε τον Μύρτο ως ασφαλέστατη παραλία.

Έχουν γίνει βραχοπαγίδες, έχουν μπει τα συρματοπλέγματα και πάνω από την επαρχιακή οδό και κάτω από αυτή, έγινε η γέφυρα του Χάρακα. Και μάλιστα, επιλέχτηκαν τα πιο σύγχρονα υλικά και τα πιο σύγχρονα μέσα. Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τον Μύρτο, ένα μέρος της βραχοπροστασίας εκεί έγινε με εξειδικευμένα ελικόπτερα, που φέραμε από την Ιταλία. Για πρώτη φορά έγινε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Εμείς κάναμε τα πάντα για την βραχοπροστασία του Μύρτου.

Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς επίσημα ή ανεπίσημα για διαφορετική μελέτη. Αν λοιπόν υπάρχει κάποια άλλη μελέτη, η οποία λαμβάνει υπόψη της τα έργα προστασίας που έχουν γίνει και που έχουν ολοκληρωθεί από τις αρχές του 2017, ας μας την στείλει, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν νομίζω όμως ότι υπάρχει μία τέτοια μελέτη, γι’ αυτό και κακώς έγιναν αυτές οι δηλώσεις.»