Μαρίνος Σκλαβουνάκης: «Ο κινηματογράφος πάει ένα βήμα πέρα από την πραγματικότητα» (συνέντευξη)

Ο Μαρίνος Σκλαβουνάκης, με την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, ετοιμάζεται ήδη για δύο από τα σημαντικότερα διεθνή φεστιβάλ που γίνονται στην Ελλάδα. Συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας και στο φεστιβάλ κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας της Αθήνας. Επίσης, η ταινία του παρουσιάστηκε ήδη σε τρία διεθνή φεστιβάλ εκτός Ελλάδας, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Το «Όλα για όλα» γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην , με πολλούς από τους ηθοποιούς και τα μέλη του συνεργείου να είναι γεννημένοι ή να ζουν στο νησί. Στους υπόλοιπους συντελεστές ξεχωρίζει το όνομα του γνωστού σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη, ο οποίος συμμετέχει ως ηθοποιός. 
Η ταινία γυρίστηκε στης ανεμογεννήτριες της Αγίας Δυνατής, στην ταβέρνα του Χερσώνα στα Τρωιανάτα, στον Αθέρα, στα Λέπεδα, στον Άγιο Γεράσιμο, στον Μύρτο κ.α.

Φωτ.: Δημήτρης Καϊόγλου

«Αγριάδα» και αλληλεγγύη

«Η αρχική ιδέα ήταν να έχω κάτι που να αφορά τη φύση της Κεφαλονιάς και την αγριάδα κάποιων τοπίων, και από την άλλη κάποιους ήρωες που να επιδεικνύουν μία αδελφοσύνη και μία αλληλεγγύη πέρα απ’ τα όρια του συνηθισμένου», είπε στη συνέντευξη που έδωσε στον Λ. Αθανασίου και τα Κεφαλονίτικα Νέα, μιλώντας για την ταινία του, την αλληλοβοήθεια που είναι απαραίτητη στο χώρο του κινηματογράφου στην Ελλάδα, τη συμμετοχή του στα φεστιβάλ κ.α.

Φωτ.: Δημήτρης Καϊόγλου
«Γυρίζοντας την ταινία με βοήθησαν πολλοί άνθρωποι, από τους οποίους οι μισοί τουλάχιστον ζουν ή γεννήθηκαν στην Κεφαλονιά. Αυτό που ανακάλυψα όμως και δεν ήξερα είναι ότι στο νησί ζουν πολλοί και καλοί τεχνικοί κινηματογράφου που θα  μπορούσαν να στελεχώσουν ένα ολόκληρο κινηματογραφικό συνεργείο και οι οποίοι, λόγω της κρίσης, κάνουν άλλα πράγματα, ασχολούνται με τον τουρισμό κ.λπ.», είπε, επίσης.

Φωτ.: Δημήτρης Καϊόγλου

Μόνο όταν βοηθούν οι φίλοι

Τα γυρίσματα κράτησαν μία εβδομάδα και έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πριν από αυτά όμως χρειάστηκε τεράστια προετοιμασία, με ατελείωτες πρόβες, μετακινήσεις στην Αθήνα, συζητήσεις με τους συντελεστές που κράτησε σχεδόν ένα χρόνο. 
Επανειλημμένως μας τόνισε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα εάν δεν συμμετείχαν εθελοντικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι, πολλοί από τους οποίους είναι καταξιωμένοι στο χώρο του κινηματογράφου, έχοντας πολλά χρόνια εμπειρίας στην πλάτη τους, στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

Ο Γιάννης Οικονομίδης, στη συνέντευξη που είχε δώσει στα Κεφαλονίτικα Νέα, είχε πει ότι ο κινηματογράφος στην Ελλάδα είναι «βιοτεχνικός». Ο , περιγράφοντας την κατάσταση, είπε ότι είναι κάτι περισσότερο: «Είναι “φιλικός”», είπε, εννοώντας ότι γίνεται μόνο με τη βοήθεια φίλων ή ανθρώπων που γίνονται φίλοι στην πορεία. 
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη που έδωσε στα Κεφαλονίτικα Νέα.

Συντελεστές

Σενάριο – Σκηνοθεσία : Μαρίνος Σκλαβουνάκης
Βοηθός σκηνοθέτη : Μολφέτα Ελένη 
Διεύθυνση Φωτογραφίας:  Γιωργος Κουτσαλιάρης 
Φωτογράφος Πλατό.:  Δημήτρης Καϊόγλου 
Α Βοηθός κάμερας : Βαγγέλης Κασαπάκης 
Β Βοηθός κάμερας : Νεφέλη Αθανασάκη 
Ηλεκτρολόγος : Δαμιανός Τιμνιος. 
Α Βοηθός ηλεκτρολόγου : Μπερετούλης Θωμάς 
Ηχοληψία : Ντίνος Κίττου 
Βοηθός Ηχολήπτη : Αντρέας Κίττου 
Σκριπτ : Αννα Πατρικίου 
Παραγωγή : Amantes ΚΟΙΝΣΕΠ 
Διεύθυνση παραγωγής :  Σκλαβουνάκης Μαρίνος 
Α Βοηθός παραγωγής :  Σκλαβουνάκη Παρασκευή  
Β Βοηθός παραγωγής :  Δημήτρης Μπούζος 
Γ Βοηθός παραγωγής :  Βασιλική Φραγκιά 
Σκηνικά – Κουστούμια :  Μαρία Δήμα 
Ενδυματολογική σύμβουλος : Μαρένια Παράσχη 
Βοηθός Σκηνικά και Φροντιστήριο  :  Φρόσω Τζανετάτου 
Βοηθός Σκηνικά και Φροντιστήριο :   Γεωργία Τάλλαρου 
Μακιγιάζ  : Ρούλα Κουρή.  
Κομμώσεις : Ρούλα Κουρή. 
Σπέσιαλ εφέ : Προκοπης Βλασερός 
Ψηφιακά εφέ : Θέμης Κατσιμήχας.