Ο ΟΑΕΔ στην μάχη της ανεργίας νέων επιστημόνων

Με την κλασσική συνταγή των επιδοτούμενων προγραμμάτων επιχειρεί η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ανεργίας των νέων επιστημόνων και παράλληλα να στελεχώσει προσωρινά τον δημόσιο τομέα, έναν προνομιακό εκλογικά για την ίδια, χώρο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά 5.500 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ, ηλικίας 22 έως 29 ετών και θα τους δίνει την δυνατότητα απασχόλησης στον στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα με μισθό από 990 ευρώ έως και 1140, ανάλογα την εκπαίδευσή τους. 
Αυτά αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» η διοικήτρια του οργανισμού, Μαρία Καραμεσίνη, ενώ ταυτόχρονα εξήγγειλε ουσιαστικά και δυο άλλα προγράμματα.
Το άλλο πρόγραμμα του αφορά επιχειρήσεις, που αύξησαν τις «νέες θέσεις» εργασίας, δηλαδή, αύξησαν «καθαρά» την απασχόληση, στο διάστημα από 1 Ιουνίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2018, και οι οποίες θα επιχορηγηθούν για να διατηρήσουν όχι μόνο τις νέες θέσεις εργασίας που δημιούργησαν, αλλά και το σύνολο των θέσεων εργασίας που έχουν. 
Το τρίτο πρόγραμμα, τέλος, αφορά την πρωτοβουλία για τη «δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία» και απευθύνεται σε πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους από την 1.1.2012 και μετά και οι οποίοι θέλουν να επαναδραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά. Οι επιχορηγήσεις κυμαίνονται από 12.000 ως 36.000 ευρώ, ανάλογα με τον τύπο της επιχείρησης, με την οποία θα ξεκινήσει η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα.
με πηγή circοgreco