Στις 28 Σεπτέμβρη στα σχολεία αντί μαθήματα… αθλήματα!

Στις 28 Σεπτεμβρίου τελικά αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας να ορίσει την «5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2018» και να “μετατρέψει” τα προαύλια των σχολείων σε αθλητικές εγκαταστάσεις. 
Το… σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ» θα δοθεί ακριβώς με την έναρξη του σχολικού ωραρίου, και οι σχολικές μονάδες θα επιλέξουν μεμονωμένα ή συνδυαστικά κάποιο από τα αγωνίσματα: αερόβιες κινητικές δραστηριότητες δίνοντας έμφαση στο γρήγορο βάδην, καθώς επίσης και τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι, χορός κ.ά., ομαδικά-ατομικά αθλήματα, καλαθοσφαίριση 3Χ3, ποδόσφαιρο 5Χ5, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, αντισφαίριση, επιτραπέζια αντισφαίριση κ.ά. (με δυνατότητα δημιουργίας και μεικτών ομάδων).
Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με… αθλητικό πνεύμα με όμορες σχολικές μονάδες ή αθλητικά κέντρα-αθλητικές Ομοσπονδίες και αθλητικούς Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την προϋπόθεση ότι εάν απαιτηθούν μετακινήσεις πρέπει να τηρηθούν τα οριζόμενα στις κείμενες διατάξεις.
Η συγκεκριμένη δράση έχει ως κεντρικό στόχο την δραστηριοποίηση των σχολικών μονάδων ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών/τριών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, αλλά και ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης που θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής και βελτίωσης της φυσικής κατάστασης των μαθητών/τριών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.
Σύνταξη-Επιμέλεια