Βιβλία και δάσκαλοι στις θέσεις τους. Ψάχνουν ένα “κεραμίδι” οι αναπληρωτές

Όλα έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς στα δημοτικά σχολεία της Κεφαλονιάς δηλώνουν ότι είναι εκπρόσωποι του υπ. παιδείας αλλά και υπάλληλοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Αργοστόλι.
Πραγματικά, συνωστισμός επικρατούσε σήμερα στα γραφεία της Α΄βάθμιας στο Αργοστόλι από αναπληρωτές δασκάλους που έφτασαν στο νησί με τον διορισμό τους στο χέρι και που ανέμεναν τις σχετικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους στα δημοτικά σχολεία της Κεφαλονιάς. 
Παράλληλα, υπάλληλοι της υπηρεσίας, είχαν ήδη μεριμνήσει για την μεταφορά των σχολικών βιβλίων στα σχολεία του νησιού και όλα πλέον δείχνουν έτοιμα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Σύμφωνα πάντα με τις επίσημες και… ανεπίσημες ανακοινώσεις. 
Ενώ όμως κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ στο κτίριο που στεγάζεται η Άβαθμια στο Αργοστόλι τα πρόσωπα των αναπληρωτών φαινόντουσαν χαρούμενα και ικανοποιημένα, λίγες ώρες μετά, δάσκαλοι και δασκάλες με ιδρώτα στο πρόσωπο έκαναν “φύλλο και φτερό” την πόλη για ένα… κεραμίδι. 
Είναι το γνωστό πλέον πρόβλημα των τουριστικών περιοχών που τέτοια εποχή δέχονται αναπληρωτές δασκάλους και καθηγητές αλλά και φοιτητές των τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την ίδια στιγμή που τα περισσότερα σπίτια και διαμερίσματα είναι “απασχολημένα” για τουριστικούς σκοπούς. Και είναι φυσικά και η… “αβλεψία” ενός ολόκληρου συστήματος, που ενώ κάθε χρόνο δείχνει κάποια σημάδια βελτίωσης στην οργάνωση της σχολικής χρονιάς, είτε την τελευταία ή την προτελευταία μέρα, ωστόσο δεν δείχνει να μπορεί να αντιμετωπίσει το οξύ πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίζουν σε περιοχές όπως η , οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που τοποθετούνται σε αυτές.
Σύνταξη-Επιμέλεια