Αλ. Παντελειός: Μεθοδεύτηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Για «μεθόδευση του αποτελέσματος» και «καταστρατήγηση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας» κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Παντελειός σχολιάζοντας την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που παρά την πλειοψηφία του «Ναι» για τη διάσπαση με ψήφους 20-16, τελικά η απόφαση εμφανίστηκε στο τέλος να προκρίνει την παραμονή στον ένα δήμο.

Θυμίζουμε ότι τα τελικά αποτελέσματα είχαν ως εξής: Να παραμείνει όπως έχει: 16 ψήφοι, να σπάσει σε 3 δήμους: 3 ψήφοι, να σπάσει σε 4 δήμους: 15 ψήφοι, να σπάσει σε 5 δήμους: 2 ψήφοι.

Η ανακοίνωση του Αλέξανδρου Παντελειού

Η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το χωροταξικό του Δήμου Κεφαλονιάς, ανέδειξε το βαθύ έλλειμμα δημοκρατίας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία του.

Ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου είναι, μέσα από τις διαδικασίες και τις αποφάσεις που λαμβάνονται, να αποτυπώνεται η πραγματική βούληση της πλειοψηφίας των συμβούλων και όχι να καταστρατηγείται κάθε δημοκρατική διαδικασία προκειμένου να μεθοδευτεί το αποτέλεσμα που εξυπηρετεί.

Διότι αυτό ακριβώς παρακολουθήσαμε στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Τη διάσπαση της λαϊκής απαίτησης για τη διάσπαση του Δήμου σε επιμέρους προτάσεις, ώστε αυτές να καταστούν ανίσχυρες. Με αυτή τη μεθόδευση δόθηκε παράλληλα η ευκαιρία σε κάποιους να ψηφίσουν «υπέρ» της διάσπασης με ασφάλεια, για τους δικούς τους λόγους ο καθένας.

Ας μην ψάχνουμε λοιπόν ποιο είναι το αποτέλεσμα της συνεδρίασης, υπέρ της διάσπασης ή όχι. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης είναι η επιβεβαίωση πως αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να διαχειριστεί δημοκρατικά το δημοτικό συμβούλιο, ούτε σήμερα που κατέχει την πλειοψηφία σε αυτό, πόσο μάλλον ένα συμβούλιο που θα προκύψει με απλή αναλογική και θα απαιτεί εξ’ ορισμού δημοκρατικές διαδικασίες, συνεργασία και συναίνεση.


Μέλος της Κίνησης Πολιτών «Κεφαλονιά, νησί για όλους»

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0