Από σήμερα και σπίτια της αρωγής των σεισμών του 1953 στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Ένα σπίτι της αρωγής από εκείνα που οικοδομήθηκαν με την κρατική οικονομική βοήθεια αμέσως μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953, περνά σήμερα την δοκιμασία του ηλεκτρονικού “σφυριού“. Και μοιάζει ο σημερινός ηλεκτρονικός πλειστηριασμός που θα γίνει στο Αργοστόλι, να “μεταφέρει” τις τραγικές στιγμές που έζησε το νησί μας μετά το 1953, στην σφαίρα μιας νέας, εξίσου σκληρής αλλά απόλυτα τεχνολογικά εκσυγχρονισμένης, πραγματικότητας. 
Ο ηλεκτρονικός αυτός πλειστηριασμός, πρώτος ανάμεσα σε 4 άλλους με ακίνητα εκτός Κεφαλονιάς, θα γίνει σήμερα το μεσημέρι στο ένα από τα δυο συμβολαιογραφικά γραφεία που έχουν πιστοποιηθεί, εκείνο που πρώτο άνοιξε τις “πύλες” του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Πρόκειται για ένα οικόπεδο στην και συγκεκριμένα στα Χαβδάτα, εκτάσεως περίπου 235τμ, στο οποίο βρίσκεται οικία 74τμ, από τα οποία τα 45 περίπου οικοδομήθηκαν από την κρατική αρωγή μετά τον σεισμό του 1953 και τα υπόλοιπα τετραγωνικά μέτρα στην πορεία, όπως άλλωστε συνέβη με το συντριπτικό σύνολο των σπιτιών της αρωγής, κατόπιν επέκτασης με νόμιμη άδεια το 1986. 
Ο συγκεκριμένος πλειστηριασμός γίνεται από την της Ελλάδας, η οφειλή για την οποία επιβλήθηκε κατάσχεση ανέρχεται στις 50.000ευρώ, ενώ τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε αυτή των 65.000 ευρώ. 
Το αξιοσημείωτο είναι επίσης, ότι για να επιτύχει η επισπεύδουσα τον πλειστηριασμό την ολοκλήρωση της αναγκαστικής αυτής διαδικασίας, στην δημοσιευμένη περίληψη του πλειστηριασμού, γίνεται σαφής αναφορά στην… “πολύ καλή θέα” του ακινήτου. 
Σύνταξη-Επιμέλεια
φωτό: mixanitouxronou.gr