Ανακοίνωσε τη Ρόδη Κράτσα ο Μητσοτάκης – «Έρχομαι στην Κεφαλονιά σε μια κρίσιμη συγκυρία »

Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Ρόδης Κράτσα για τις περιφερειακές εκλογές έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τον Άγιο Γεράσιμο, στην
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κεφαλονιά και που συμμετείχε στον εορτασμό του Αγίου Γερασίου, προστάτη του νησιού. Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσκεψή του γίνεται σε μία κρίσιμη συγκυρία λόγω των εκλογών που ακολουθούν. Σημείωσε επίσης ότι επισκεπτόταν πολύ συχνά το νησί πριν από αρκετά χρόνια, σε χρόνια «πιο ανέμελα» όπως είπε λίγο πριν κάνει τις επίσημες δηλώσεις. Δεν έκρυψε επίσης την επιθυμία του να κερδίσει το κόμμα, για πρώτη φορά μετά το 2007, τη μονοεδρική βουλευτική έδρα στην Κεφαλονιά.

Η εικόνα στα δεν ταιριάζει σε χώρα που θέλει να γίνει ευρωπαϊκή

Ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κατάφερε να περάσει με 80 ψήφους τη συνταγματική αναθεώρηση για την συμφωνία των Πρεσπών. 
«Η εικόνα η οποία δόθηκε τις τελευταίες μέρες στα Σκόπια, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας γι’ αυτή την πρώτη ψηφοφορία, κατά την άποψή μου δεν είναι εικόνα που συνάδει με μία χώρα η οποία μπορεί να προσδοκά να γίνει μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας».

Τα Ιόνια Νησιά πρέπει να γίνουν πιο εξωστρεφή

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα κάνει για τα Ιόνια Νησιά, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση απάντησε τα εξής: 
«Τα Ιόνια Νησιά πρέπει να γίνουν πολύ πιο εξωστρεφή. Πρέπει να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα, να αναδείξουν τη μοναδικότητα του τουριστικού τους προϊόντος, να διευρύνουν την τουριστική σεζόν, να συνδέσουν τον τουριστικό τους προϊόν με τον πολιτισμό, ο οποίος είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς τους. Και πρέπει βέβαια να ρυθμίσουν βασικά ζητήματα υποδομών, τα οποία δυστυχώς, με ευθύνη πολύ μεγάλη των τοπικών αυτοδιοικήσεων, αλλά και της Περιφέρειας, δεν έχουν ακόμα  επιλυθεί».

«Ήρθα σε ένα τακτοποιημένο και καθαρό νησί»

Ο κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε επίσης:
«Ήρθα στην Κεφαλονιά και βρήκα ένα νησί, το οποίο είναι καθαρό και τακτοποιημένο. Πρέπει να σας πω ότι δεν είναι ίδια η εικόνα που απεκόμισα από την τελευταία μου επίσκεψη στην Κέρκυρα. Κατά συνέπεια, το ποιους θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες, ως τοπικούς άρχοντες σε επίπεδο δήμων αλλά και σε επίπεδο περιφέρειας έχει πολύ μεγάλη σημασία. Γιατί πολλά από τα ζητήματα που αφορούν την τοπική ανάπτυξη αλλά και την ποιότητα της ζωής των πολιτών εξαρτώνται τελικά από την ικανότητα των τοπικών αρχών».
Δείτε ολόκληρες της δηλώσεις που έκανε ο στον Άγιο Γεράσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0