Ένα όνειρο για την Χαρούλα. (Το Τραγούδι του Σαββάτου)

Για την Χάρις Αλεξίου, την λατρεμένη μας Χαρούλα, δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόλυτα αντικειμενικοί. Και να ήμασταν όμως, ποιος θα μπορούσε να διαφωνήσει, ας πούμε, με τον μεγάλο Στέλιο Καζαντζίδη που την χαρακτήρισε πριν από 25 χρόνια, “ό,τι καλύτερο έχει βγάλει αυτός ο τόπος“. Γιατί η Χάρις Αλεξίου είναι μαζί με την Βίκυ Μοσχολιού και για κάποιους με την Μαρινέλλα, πραγματικά, ο,τι πιο διαχρονικά πολύτιμο έχει βγάλει η μουσική ιστορία του τόπου μας, στις γυναικείες ερμηνείες.
Κι όμως. Τα όνειρα της Χαρούλας, αν και σχεδόν από την αρχή καλλιτεχνικά, ήταν στραμμένα σε άλλον… κλάδο. Το ομολογεί η ίδια, κάπου εκεί στα 30  χρόνια λαμπρής παρουσίας της στο ελληνικό τραγούδι, δηλώνοντας ότι “το μεγάλο ψώνιο μου ήταν η ηθοποιία“. Και το προσπάθησε. Ήταν η εποχή που έχοντας φύγει από την Θήβα, την γενέτειρά της, τελειώνει το σχολείο και δίνει με επιτυχία εξετάσεις σε δραματική σχολή. Η επιτυχία της σε αυτές έρχεται σχετικά… άνετα, όμως ένα χρόνο μετά, γνωρίζοντας πολύ καλά τι την εκφράζει πραγματικά, εγκατέλειψε το αγαπημένο της “ψώνιο” για… κάτι που δεν είχε έρθει ακόμη.
Αυτό το κάτι, δεν άργησε και πολύ! Είναι η εποχή που εργάζεται σε μεσιτικό γραφείο της εποχής πώλησης οικοπέδων που ο αδελφός της, ο γνωστός τραγουδιστής που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή ακριβώς πριν έναν χρόνο στις 12 Οκτωβρίου του 2017, ο Γιώργος  Σαρρής, εγκαταλείπει τη ζωή στην θάλασσα και αποφασίζει να ασχοληθεί με το τραγούδι. Σε εκείνο το σημείο, ο μετέπειτα νονός ως προς το επίθετο της Χαρούλας, ο Αλέξης Γεωργίου, ζητά μια νεαρή κοπέλα με καλή φωνή για ένα σχήμα στην “Αρχιτεκτονική”, ο Γιώργος Σαρρής του προτείνει την Χαρούλα, η οποία από ερασιτέχνης τραγουδίστρια στο… σπίτι της βρίσκεται δυο φορές την εβδομάδα να τραγουδά με ένα ενθουσιασμένο ακροατήριο, ακόμη και με ανθρώπους σημαντικούς της εποχής, που βρίσκουν στη φωνή της Χαρούλας ένα αληθινό “διαμάντι“.  Τα υπόλοιπα είναι λίγο ή πολύ γνωστά.
Η… ηθοποιός, λοιπόν, Χάρις Αλεξίου θα “απασχολήσει” το σημερινό Τραγούδι του Σαββάτου. Φυσικά, όχι στην πρώτη εμφάνισή της στον ελληνικό κινηματογράφο με την παρουσία της στην ταινία “Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας” του Οδυσσέα Κωστελέτου, ούτε για το τραγούδι της ταινίας «Ήτανε τ’ όνειρο μικρό (Δυο καημοί)» των Μίμη Πλέσσα και Λευτέρη Παπαδόπουλου, που ερμήνευσε η ίδια. Και οπωσδήποτε, όχι μια πολύ σημαντική και αφηγηματική της ζωής της μουσικοθεατρική παράσταση που έγραψε η ίδια και “ανέβηκεακριβώς πριν από δυο χρόνια
Το αποψινό Τραγούδι της Σαββάτου, σκεφτήκαμε να αναφερθεί στο πρώτο καλλιτεχνικό “όνειρο” της Χαρούλας, στην ηθοποιία, γι αυτό και επιλέξαμε ένα θεατρικό τραγούδι, κάπου εκεί στα 1989, σε μια παράσταση του Λάκη Λαζόπουλου, την επιθεώρηση “Ελλάς Κατόπιν Αορτής“. Είναι το τραγούδι “Ψάξε στο όνειρό μας” του Λάκη Λαζόπουλου και του Θάνου Μικρούτσικου, που όμως έγινε περισσότερο γνωστό αρκετά χρόνια μετά, το 1997, με την φωνή ενός άλλου μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή, του αξέχαστου Δημήτρη Μητροπάνου, σε ένα δίσκο με τα τραγούδια μιας ακόμη παράστασης του Λάκη Λαζόπουλου, την “Κυριακή των Παπουτσιών“. 
Και επειδή, η Χαρούλα, έψαξε και βρήκε το όνειρό της κάπου αλλού από την πρώτη καλλιτεχνική αγάπη της, την ηθοποιία, το Τραγούδι του Σαββάτου έχει ανέγγιχτο το ταλέντο της φωνής της και παράλληλα μας μεταφέρει μια Χαρούλα που σίγουρα θα μας μάγευε ακόμη και ως ηθοποιός. Αυτή τη φορά από την τηλεόραση, δίπλα από έναν αγαπημένο… Μήτσο, κάπου εκεί στα παλιά, όμορφα, τηλεοπτικά χρόνια του. 
Φίλοι και φίλες, η… ηθοποιός,  Χαρούλα Αλεξίου:
Σύνταξη-Επιμέλεια
Πηγές:
yutube
wikipedia
www.elculture.gr
http://www.angelfire.com
http://www.ogdoo.gr
www.discogs.com

ΣΧΟΛΙΑ

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0